16 feb. 2014

Nutella cupcakes

Här kommer något för er chokladälskare.Roy Fares Nutella cupcakes är to die for verkligen.
Saftigare& luftigare muffins får man leta efter.De går sönder innan de hamnat i munnen så fluffiga är
dem med en silkeslen chokladfrosting som gör så att de sjunger i munnen.Ni måste bara testa dessa.


Ingredienser:
100 g Vetemjöl (1 3/4dl)
150 g Strösocker (1 3/4dl)
30 g Kakao (3/4dl)
3 g Maizena (1tsk)
3 g Bakpulver (1/2tsk)
3 g Bikarbonat (1/2tsk)
3 g Salt (1/2tsk)
8 g Vaniljsocker (1msk)
55 g Ägg (1st)
75 g Mjölk (3/4dl)
40 g Vegetabilisk olja (1/2dl)
50 g Bryggd kaffe (Varm) eller kokande vatten (1/2dl)

Gör så här
1.Sätt ugnen på 170 grader. Sikta alla torra ingredienser i en bunke.
2.Vispa ägg, mjölk och vegetabilisk olja lite lätt med en handvisp.
3.Blanda i äggvispningen med dem torra ingredienserna och tillsätt det varma kaffet och blanda väl, smeten kommer att vara lös.
4.Vill du inte ha kaffesmak tillsätter du varmvatten.
5. Fyll dina cupcakes formar lite mindre än 3/4 med smet.
6.Grädda mitt i ugnen på 170 grader i 16 – 17 min. Gör stickprov, ta ut och låt svalna helt innan du lägger på frosting.

Frosting
150 g Mörk choklad Vahlrona Manjari – smält
250 g Osaltat smör – rumstemperatur
150 g florsocker (2 1/2dl)
8 g Vaniljsocker (1msk)
2 g Salt (1/4tsk)
100 g Nutella (1dl

1.Hacka chokladen och smält försiktigt i mikron eller över ett vattenbad.
2.Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och salt vit och fluffigt.
3.Vispa i nutella och den smälta mörka chokladen, vispa väl.
4.Är frostingen lite lös kan du stoppa in den i kylen 10 minuter


Tårtbrickan & muffinsformarna kommer ifrån Siluett


Kram

6 kommentarer:

  1. ÅÅÅÅhh nutella som är sååå gott:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. visst är de,grymt goda och beroendeframkallande kan ja lova :D

      Radera
  2. Åh! De ser ju helt fantastiskt ut!

    SvaraRadera
  3. Åh, älskar choklad och ÄLSKAR nutella.

    SvaraRadera
  4. Mums, nutella är ju så gott :)

    SvaraRadera