20 juni 2013

Rabarbercurd

För nån vecka så blev det av.Rabarbercurd.För er som gillar syrligt så är det kanon att ha på sina nybakta scones eller varför inte fylla sin midsommartårta med rabarbercurd,jordgubbar och grädde.Sött med lite inslag av syrligt blir en fullträff i gommen.Har ni några planer till midsommar efterrätt.Blir det klassisk jordgubbstårta eller ska ni våga på något nytt i år?




250g rabarber
0.5dl vatten
1.25 dl strösocker
3äggulor(ekologiska)
30g smör(osaltat)
0.5msk citronskal(rivet)
0.5msk maizena
1msk citronjuice

Gör så här:
1.Skölj och skär bort ändarna av rabarberna.Skär i tunna skivor.
2.Blanda rabarber bitarna tillsammans med socker och låt stå i  ca 5min i en liten kastrull.
3.Häll sedan på vattnet och koka på låg värme ,det ska småputtra i ca 10-15minuter.
   Under tiden tvätta av den burken du ska ha curden i och ställ in i ugnen på låg temp,100grader
   tills den har blivit torr.
  När rabarbern  blivit mjuk är den färdig.
4.Mixa med en stavmixer så rabarbern blir helt slät.Låt stå och svalna.
5.Vispa äggulorna lätt och häll sedan i rabarbercurden tillsammans med citronskal & smöret i
  små bitar.Lägg maizena i en liten skål och späd ut med citronjuicen och rör om så det inte blir
   klumpar.
6.Rör i curden hela tiden och tillsätt maizena med citronjuicen.
7.Värm sedan upp blandningen på svag värme,jag använde handvisp och rörde om hela tiden ända
   ner till botten av kastrullen.När curden börjar tjockna och lämna tydliga spår så är den färdig.
8.Häll i den rengjorda burken och sätt på locket direkt och låt svalna.Ställ sedan i kylen.
  Rekommenderas och ha i kyl ca 1-1,5vecka.
Receptet hittade ja här http://madebymaryblogg.blogg.se/

Kram

3 kommentarer:

  1. Låter riktigt gott med rabarbercurd!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Låter smaskens! Hoppas du får en bra helg!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  3. Låter super gott! Jättefin blogg, men just denna bild hade lite dålig kvalite

    SvaraRadera