16 mars 2013

Vanilla/Chocolate Cookies with stamps


I veckan fick jag chansen och prova ett kakset med tre stämplar.Dessa kommer från Mika Design.
Så fort jag såg dessa stämplarna så ville jag ha dem på direkten.På dessa står det,100% Home Made ,"A small bite of heaven" och "Best in town cookie.Ett underbart sätt och få personliga kakor som man kan bjuda på eller ge bort.Dessa kakor blir fasta och enligt mig behövs det en härlig kräm mellan kakorna för att dels mjuknar upp och så blir ju allt godare när nåt finns mellan kakorna.
Jag valde och ha en härlig mörk ganache mellan och det var riktigt gott.
Samma dag jag fick hem dessa testade jag två sorters kakor bägge hade bakpulver i sig men då syndes inte stämplarna alls  men det här receptet som man fick till stämplarna funkade bättre än förväntan.Ett tips när man använder stämplar av silikon som lätt vill fastna är och ha en kall deg,doppa stämplarna först i mjöl och sedan stämpla.Och våga att trycka hårt så man får dessa fina märken.Har ni prövat kakstämpel och vad tycker ni om de? Jag har bara positivt och säga om dessa för vem vill inte äta en sån här fin kaka.Trevlig helg på er alla där ute och Tack så mycket Karin för att jag fick testa dessa cookie stamp av Nicolas Vahé












Ingredienser:
80g rumstemp smör
120 strösocker
1ägg
180g vetemjöl
1tsk vaniljsocker

Chokladkakor:
1msk rödbrun kakao

Gör så här:
1.Vispa smöret och sockret tillsammans tills det blir vitt och fluffigt.
2.Tillsätt ägget och vispa ytterligare.
3.Häll i mjöl,vaniljsockret och rör om med en sked.Vill du ha chokladkakor så tillsätter du även
   kakao annars skippar du det.
4.Linda in degen med plastfolie och ställ i kylskåpet i minst två timmar.En kvart innan du ska börja
  baka ut är det läge och sätta på ugnen på 180g .
5.Sedan är det bara och hälla på rikligt med mjöl på bordet och strö lite på underlaget där du
  ska sedan kavla degen.Stansa ut med en rund utstickare.Ta upp dem med en degskrapa och lägg
  på bakplåtspapper och sedan doppar du kakstämpeln i mjöl innan du trycker ordentligt på kakan,
  annars fastnar de lätt och går sönder.
6.In i ugnen i ca 10-12min i mitten av ugnen.De ska få lite färg på kanterna.Låt svalna och sedan
  blir dessa godast och fylla annars får du spröda kakor.
Tips:Ganach fyllning,nutella,marmelad,curd mm.

Kram

19 kommentarer:

  1. Åh....så fina de blev!!

    SvaraRadera
  2. Såååå fina och låter hur mumsiga som helst. Får det att vattnas i munnen på mig ju :-). Ska försöka mig på dessa kakor, men göra en annan variant på degen och länka till dig så fort jag får tummen ur :-) Måste ju skaffa kakstämplar, de ser ju hur härliga ut som helst.

    Kramisar/Anna

    SvaraRadera
  3. Åh vilka fina stämplar! Kakorna ser jättegoda ut !

    SvaraRadera
  4. Vad fint det blev!!! Kakorna blir ju lite extra roliga med såna tryck på kakorna!!
    Gott med fyllning emellan.

    SvaraRadera
  5. De blev ju jättefina, jag har oxå i veckan testat mina kakstämplar jag fick för ett tag sedan, inte likadana som dina men även de i silikon. Jätteroligt och de ger verkligen kakorna ett lyft. Min deg var ganska smulig så jag kunde inte kavla ut den och trycka ut rundlar först (eller så hade jag för lite tålamod, haha) utan jag bara plattade ut dem och tryckte sen men det blev bra det med. Får ta och prova detta recept sen för det såg läckert ut med fyllning mellan. Du får kika på mina sen när jag lagt ut dem =) Trevlig helg!

    SvaraRadera
  6. Åhhh vad fina kakor och stämplar : ) kram Sofia

    SvaraRadera
  7. Vilka häftiga stämplar, sådana vill jag ha!

    SvaraRadera
  8. Vilka fina kakor, sådana vill man ju äta!

    SvaraRadera
  9. Jättefina kakor och stämplar gillar jag för det blir så snyggt!

    SvaraRadera
  10. Så fina kakor! Du är en ängel som delar med dig av receptet. Jag har en kakform med bostavsstämpel, men med fel deg flyter kakorna ihop o texten försvinner Jag ska prova denna. Kram!

    SvaraRadera
  11. Sådana stämplar letade jag efter. Fina kakor förresten

    SvaraRadera
  12. Snygga kakor, måste beställa mer stämplar.

    SvaraRadera
  13. Hoppas allt är bra, det var ett tag sedan man hörde något från dig! Ser fram emot ett inlägg! Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej,gu va snällt att du tänker på mig.
      Ska jag vara ärlig så mår jag inte bra och därför är det tyst här på bloggen men hoppas att det vänder så jag kan börja baka igen.
      Tack,blev jätteglad av dina ord,uppskattar det.
      Kram

      Radera
    2. :) Hoppas du mår bättre snart! Styrkekram till dig...

      Radera
  14. Mums och så vackra kakor! kram Sofia

    SvaraRadera