2 mars 2013

Vaniljhorn

Vanilj är något så fantastiskt och ger en underbar smak i bakverk.Att jag aldrig tidigare har gjort vaniljhorn kan jag ännu inte förstå.Med så få ingredienser och lätta att göra så borde jag ha gjort dem för länge sen.Och det är första gången jag gör en deg helt utan socker,de enda socker de här kakorna får är ju runt om.Och de kan man nog välja stevia socker om man vill ha sockerfritt eller skippa de helt.De här kakorna går sönder i munnen och med den intensiva vaniljsmaken gör så man vill ta mer än en.Njut och ha en fortsatt underbar helg.



Ingredienser:
200g smör
5dl vetemjöl
2.5msk äkta vaniljsocker
Strösocker/stevia socker

Gör så här:
1.Blanda de rumstemperade smöret ihop med mjölet och vaniljsockret.Arbeta samman till en fast deg.
2.Plasta in och ställ i kylskåpet ca 30minuter.
3.Dela degen i små bitar.Jag fick 30 kakor av den här satsen.Rulla som en liten korv och böj till kanterna,
  och gör dem lite spetsiga.Ställ på plåt med bakplåtspapper.
4.Sätt in i ugnen på 175g i ca 10min.De ska inte få så mycket färg.
5.Under tiden kan du förbereda ett bakplåtspapper som du strör på rejält med strösocker för att sen
   när kakorna kommer ut så tar man en kaka i taget och vänder i sockret.Låt sedan svalna och sen
   kan du njuta av dessa kakor med en god kopp te.

Kram

15 kommentarer:

  1. Låter mycket gott! Jag har aldrig bakat vaniljhorn.

    SvaraRadera
  2. Oj oj så gott det ser ut :-), vilka fina små horn du gjort ser jätte goda ut.

    SvaraRadera
  3. Med andra ord så är detta alltså kakor som snabbt försvinner från kakburken:) Bra betyg!

    SvaraRadera
  4. Väldigt goda är dom, men jag har aldrig gjort dem själv. Att med endast så få ingredienser få så goda kakor!!

    SvaraRadera
  5. Har aldrig gjort vaniljhorn. Själv har jag gått i tankarna att göra en massa småkakor framöver, då kommer jag definitivt att göra dessa :)

    SvaraRadera
  6. Förresten, de ser jättegoda ut :)

    SvaraRadera
  7. Kan bara instämma i att vanilj är supergott. Hornen ser jättegoda ut kära du!

    SvaraRadera
  8. Visst är de underbara! Jag bakade ofta sådana när jag var i tonåren. Jag vet inte varför jag inte har bakat dem på länge!? Småkakor är ju så himla gott och dessa är så spröda. Mums!

    SvaraRadera
  9. Vi gör alltid vaniljhorn till jul enligt tysk tradition ich då rullar vi de i florsocker! Dina ser också himla goda ut! Kram

    SvaraRadera
  10. De ser verkligen jättegoda ut. Det här receptet måste jag spara ner.

    SvaraRadera
  11. Vilka goda kakor du har bakat

    SvaraRadera
  12. Mmmm de enklaste kakorna är oftast de godaste! älskar dessa små kakorna.

    SvaraRadera
  13. Gud vilken mysig blogg! Jag tänkte bara fråga dig om du kunde hjälpa mig med lite smaker till en tårta? Jag har tänkt att göra en chokladtårta med apelsingrädde mellan tårtbottnarna men skulle gärna vela ha någon mer moss att varva med? Har du något bra förslag på passande smak? Kram

    SvaraRadera
  14. Fantastiskt fina blev de också! Småkakor är verkligen något man behöver göra mer utav... Superfin blogg du har! /Suzanne

    SvaraRadera