16 feb. 2013

Franska Eclairs

Dessa kan man göra avlånga om man så vill men ja valde och göra dem till små bollar,mer barnvänligt och lättare att äta men skulle nog bli finare om ja gjorde avlånga.Ska absolut göra dessa igen för de var allt för goda.Luftiga,lätta och sen med en chokladkräm som smälter i munnen.Oh ja vi åt ett par av dessa på direkten.För goda för att motstå.





22-25st
Ingredienser:
Chokladkräm:
110g mörk choklad
45g äggula(3)
40g strösocker( 1/2dl)
15g maizena majsstärkelse (1 3/4msk)
250g mjölk,3% ( 2 1/2dl)
50g vispgrädde (1/2dl)
50g rumstempererat osaltat smör

Patite choux deg:
150g vatten(1 1/2dl)
150g mjölk,3% (1 1/2dl)
90g smör
4g salt(1/2tsk )
20g strösocker (1 1/2msk)
180g vetemjöl(3dl)
220g ägg(4)

Garnering:
100g choklad
florsocker

Gör så här:
1.Hackla chokladen och lägg den i en bunke.Blanda äggulor,socker och maizena i en annan bunke.
2.Koka upp mjölk och grädde och rör ner det i äggblandningen,blanda väl och häll alltsammans i en
   kastrull.
3.Koka på låg värme och under konstant omrörning upp krämen tills den tjocknar.Fortsätt att koka i
   cirka 2minuter och häll sedan krämen över chokladen.Klicka ner smöret och rör om tills det blir en slät
   kräm.Låt svalna i kylen.
4.Sätt ugnen på 250grader.Koka upp vatten,mjölk,smör,salt och socker i en kastrull.Sänk värmen,tillsätt
   mjölet och rör med en slev i hop till en jämn deg.Häll degen i en matberedare och mixa in ett ägg i taget
  på högsta hastighet.Minska hastigheten till medel och fortsätt att köra tills smeten är ljummen.
5.Fyll en spritspåse med en slät tyll och spritsa ut runda bollar glest på en plåt med bakplåtspapper.
6.Sätt in plåten i ugnen,sänk värmen till 190grader och grädda till eclairerna har fått fin färg,i ca 16-20min.
    Låt svalna.
7.Sätt en smal tyll i spritspåsen och fyll på med chokladkrämen.Stick in tyllen i sidan på varje eclair och
   fyll dem med krämen.
8.Hack och smält chokladen till garneringen.Spritsa ut chokladen tunt på varje eclair,låt den stelna och
   pudra sedan eclairerna med florsocker.
Receptet kommer från Roy Fares Bok " Sweet"

Kram

11 kommentarer:

  1. Åh vad dessa såg goda ut! Min son är sugen på att baka och då skulle dessa passa :)

    SvaraRadera
  2. Låter och ser jätte goda ut :-)

    SvaraRadera
  3. Mums, så goda och att det smälter i munnen låter inte fel!

    SvaraRadera
  4. Mmm vad gott!!! Ser fantastiskt ut;)
    Trevlig helg
    Kram på dig
    Från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  5. Mums, chokladkräm som smälter i munnen låter inte helt fel:)

    SvaraRadera
  6. Låter helt underbart! OCh vilken mysig liten gömma av choklad i mitten:)

    SvaraRadera
  7. Så vackra! Goda så det räcker. Mmmmm. Kram!

    SvaraRadera
  8. men du! Vilka fina kakor!!
    Jag har bakat drömmar idag, kika gärna in på min blogg alla som vill få insiration! :)

    www.lillafavoriten.com

    /Lena

    SvaraRadera
  9. Oj vad gott med den chokladkrämen i mitten. Dom tackar jag inte nej till!!

    SvaraRadera