17 jan. 2013

New York Crumb Cake

Den här kakan har varit i min to do lista väldigt länge och igår fick jag bakryck och  det här blev slutresulatet.
En vaniljkaka toppat med smuldeg,riktigt smarrigt och skulle även bli godare med bär till,skulle ja göra den här igen kommer ja nog välja blåbär men går lika bra och ta det säsongen bjuder på.
Vaniljsås passar riktigt bra till den här kakan men mannen gillar inte såser så han äter som den är och den är lika god för det.Godare t.om dagen efter.



Ingredienser:
2msk rapsolja
4cups vetemjöl
1/2cups strösocker
2 1/2tsk bakpulver
1/2tsk salt
1 stort ägg
1/2cup mjölk
2tsk vaniljextrakt
1 cup farinsocker
1 1/2tsk kanel
225g smör
Garnering:
Florsocker

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader.Smörj en form på 23x33cm med rapsolja och strö på vetemjöl och
  ta bort det överflödiga.
2.Ta fram en skål och sikta i 1 1/2cups vetemjöl, strösocker,bakpulver och salt.Ställ åt sidan.
3.I en annan skål häll i mjölk,ägget,olja och vaniljextraket.Vispa lite så ägget blandas samman med
   mjölkblandningen.
4.Blanda mjölkblandningen i den andra skålen med de torra produkterna.Rör om med spatel ordentligt.
5.Häll smeten i den smorda formen och ställ åt sidan.
6.Under tiden smält smöret och låt de svalna lite.
7.Häll resterande av mjölet i en annan skål  med farinsocker,kanel och det smälta smöret.Rör om lite lätt.
8.Du kommer märka att de är stora smulor i skålen och de ska hällas över smeten i den smorda formen.
9.In i mitten av ugnen i ca 20-25min.Jag hade den i 20min men kolla efter 20min om den är klar med
   sticka tills den är torr.När den blivit kall sikta florsocker över kakan och njut.
Tips:Blir gott och äta med vaniljsås men går oxå lika bra och äta så.
Receptet kommer från Martha Stewart

Kram


17 kommentarer:

  1. Sådana här kakor gillar jag massor, smulet på toppen är så gott!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kan inte annat än hålla med,älskar oxå det.

      Radera
  2. Ser jätte gott ut! Gillar också när det är smulor på toppen :)

    SvaraRadera
  3. Den har kakan skulle definitivt inte överleva till nästa dag hos mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hhehehehe,a vi är inte så många de kan vara därför.de klarade sig inte några tim på jobbet,gick slut på direkten :D

      Radera
  4. Har aldrig smakat men det låter och ser gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. första gången för mig med,men gott var de allt

      Radera
  5. Låter riktigt gott!!!
    Ha en underbar kväll!!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack,de var de oxå.Tack önskar dig detsamma

      Radera
  6. Svar
    1. Allt gick slut fort för tog med till jobbet :D men hade ja skulle du glatt få

      Radera
  7. Jag har nog aldrig bakat med "cups" och googlade på hur mycket det är och hittade att det är 2,4 dl. Stämmer det verkligen? Tycker att det bli ganska så mycket mjöl i kakan....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har ett cups mått hemma som ja köpte på citygross för ett tag sedan.Jag använde 1.5dl cups i själva kakan och resten blev smulet på toppen.Men de stämmer,ska vara mycket i den här kakan.

      Radera
  8. Den kakan ser onekligen väldigt god ut.. Häftigt :)

    SvaraRadera
  9. Men hjälp vad gott det ser ut!

    SvaraRadera
  10. Ett gott resultat av ditt bakryck!

    SvaraRadera