2 jan. 2013

Chokladbavaroise

Bavaroise är en krämig mousse,vissa säger att det liknar fromage.Man måste testa för att få sin egna uppfattning.Jag älskar bavaroise och har använt mig mycket av vaniljbavaroise som har blivit
en succè bland många bloggare och det tycker jag är superkul.Att få inspirera någon är ju det bästa,för blir ni nöjda så blir ju jag glad.
Bavaroise kan man även hälla upp i små glas och toppa med bär eller annat gott.
Jag tog det jag hade hemma och toppade med mörk choklad.




Ingredienser:
2 st gelatinblad
0.75dl socker
3äggulor
220g choklad ( Ghana) Jollas Choklad & Dessert
2dl mjölk (3%)
3dl vispgrädde

Gör så här:
1.Lägg gelatinblad i kallt vatten ca 5min.
2.Vispa socker och äggula lätt.Hacka chokladen.
3.Koka upp mjölken.Ta bort från plattan och häll över äggvispet medans du vispar.
4.Ställ tillbaka kastrullen på värmen.Sjud under vispning tills temperaturen når 84grader.
5.Ta bort från värmen.Krama ur vattnet från gelatinbladen och tillsätt sist chokladen .Rör om
   tills chokladen har smält.
6.Lägg kastrullen i vattenbad och rör om då och då.Temperaturen ska gå ner till 20grader.
7.Vispa grädden lätt och tillsätt i blandningen.Rör om med spatel tills det blivit blandat.
8.Ställ in i kylskåpet ca en timme eller tills den börjar bli fast.Sen kan du fylla din tårta eller
   varför inte göra portions desserter.

Kram

32 kommentarer:

  1. Mmm... jag får inte nog av alla gottigheter! Ser fantastiskt gott ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. ehhehehe,a de som är farligt.Man vill bara ha mer och mer och efter att ätit av de här så hamnar man nästan i koma

      Radera
  2. Ser jätte gott ut!! Har aldrig testat bavaroise.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack.Åh det måste du göra nån gång..mmmm så gott

      Radera
  3. Åh Gud vad gott det där ser ut! Måste ju verkligen prövas :D Kan du inte skicka lite hem till mig?! :D <3

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är faktiskt tokgott.Ja men de tycker ja.Lyx för gommen är aldrig fel.
      hehehehhe ,skulle nog bli misshandlad på vägen men bodde vi grannar skulle ja komma och knacka på din dörr och bjussa på godsaker

      Radera
  4. Ja, ser grymt gott ut... jag kan inte tacka nej till krämig mousse även om jag ätit mycket gott under julen... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. heheheh,nä kan inte heller.Inte i alla fall när någon bjuder på bavaroise för då blir ja knäsvag

      Radera
  5. Det låter verkligen supergott! Älskar choklad så då borde detta bli bra till mig :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack.ja absolut,den som inte gillar choklad skulle även gilla de här,för gott för att missa

      Radera
  6. Yumm yumm yumm :-), låter fantastiskt gott, Keep up the good work Girl!!!


    kram/ Anna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack gumman,du är för go.Bamsekram

      Radera
  7. mums mums mums och vilken vacker nyårstårta : ) god fortsättning! kram Sofia

    SvaraRadera
  8. Vi som precis har smarrat på glass blev riktigt sugna på denna godsak, den både ser ut att vara god och låter så!

    God fortsättning!

    SvaraRadera
    Svar
    1. heheheh.A riktigt gott.tack snälla

      Radera
  9. Men vad mycket gott du gör! Farligt så här efter jul och nyår när fläsket ska bort... ;o)

    Kram kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja vet,har oxå kilon som måste ner men kunde inte låta bli.

      Radera
  10. Låter o ser grymt gott ut! Är det bara jag som är dum som inte fattar när chokladen ska i?! :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är grymt gott.testa vet ja.
      Förlåt såg att ja missade de.Nu har ja lagt till det.tack för att du sa till

      Radera
  11. Mums! Ser gott ut! Måste prövas! :)
    Vad kan du säga är skillnaden mellan chokladmousse och chokladbavaroise i konsistensen och egenskaperna?

    /Lyna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja de tycker ja du ska göra.
      Chokladmousse är enligt mig mer tung och mäktig,bavaroise smälter mer på tungan och godare.Bäst att du testar och så får du nog svaret.svårt och säga så här på rak arm.Alla har olika smaker.

      Radera
  12. Svar
    1. ehehhehehe,varsågod kom och ät

      Radera
  13. Bavaroise vad spännande! det har jag inte provat någon gång.Nu blev jag nyfiken. Du kanske har lust att vara med i min lilla tävling. Välkommen att tittat in hos mig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja men de måste du testa på,riktigt gott.tack ja såg tävlingen,får se om ja hinner va med

      Radera
  14. Ojojoj, vad gott detta verkar. Bavaroise har jag aldrig testat men detta måste jag absolut testa. Lägger till i favoriterna!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh det tycker ja absolut du ska testa,så gott verkligen.

      Radera
  15. Krämig mousse lät ju inte helt fel! Så sugen jag blev på choklad nu!

    SvaraRadera
  16. Detta har jag aldrig gjort av någon konstig anledning. Det verkar ju så gott och är en smart fyllning i tårtor t.ex. Måste provas snart!
    Kram!

    SvaraRadera
  17. Men vad gott. Lite jobbigt att läsa om sånna godsaker när man är på semester och inte har nåt kök;) får testa när jag kommer hem!
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  18. Mums, choklad är ju alltid gott! :-) Har aldrig provat bavaroise men får nog göra det någon gång. ;-) Kram Carro

    SvaraRadera