15 nov. 2012

Nougattryffel

När jag gjorde pyramid pralinerna så blev de över tryffel och då passade jag på och göra dessa små tryffelbollar som jag rullade i kanderade hasselnötter som jag hade mixat lite.
Otroligt goda som smälter i munnen,och när  man tar första tuggan känner man de krispiga nötterna.



Ingredienser:
Nougattryffel:
60g grädde
1 klick smör
1msk Honung
150g Nougat

Krokant:
1 1/2dl strösocker
1dl hasselnötter

Gör så här:
1.Nougattryffel:Häll grädden,honung i en liten kastrull.Efter att honungen smälts ta bort från
   värmen och lägg i nougaten och rör om.Sist i med smöret.Ska bli en jämn,fin glansig tryffel.
2.Krokant:Smält sockret i en stekpanna,rör när de har smälts .Ta av från plattan när sockret fått
   färg.Blanda i då nötterna och rör om.
3.Häll på bakplåtspapper och låt stelna.Bryt i mindre bitar och sen mixa i din assistent en liten
   stund,ska fortfarande vara grovt men ändå lagom.
4.Blanda sedan krokanten i tryffeln,dock använde jag inte all krokant.Använd ögonmått,blir allra
    bäst då så de inte bara blir krokant.
5.Ställ i kylen till dagen efter så den hinner bli hård,sen är det bara och rulla små bollar och rulla
   dem i kanderade hasselnötterna och ställ in i kylskåpet tills de ska avnjutas.


Kram

19 kommentarer:

  1. Oh så goda de låter! den där skålen skulle inte få stå orörd många minuter hemma hos mig!

    SvaraRadera
    Svar
    1. heheheh,nä den skålen höll sig inte länge här heller :D

      Radera
  2. Men hallå vad gott. Och med krokanten....ojojoj!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a lyxigt värre med krokant,mmm upplevelse :D

      Radera
  3. yummie säger jag... att du alltid ska ha sådana här smarrigheter på kvällen :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. hehehehhe,ja vet,farligt och titta in här då.

      Radera
  4. Så gott, och smälter i munnen säger du, åh :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. a verkligen,ruskigt farliga och ha i sin närhet

      Radera
  5. OMG.... låter helt underbart, måste testas!

    SvaraRadera
  6. Låter riktigt smarrigt!
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  7. Dessa måste jag göra till julfikat! :D Tack för all inspiration! Mvh Stephanie @
    http://www.mondoblog.se/vitlokochenpralin

    SvaraRadera
  8. Fina tryfflar! Jag håller på att hitta ett gäng goda tryfflar som man kan göra till jul och ge bort! Dessa kanske får ligga med i asken! :) Tack för inspiration!

    SvaraRadera
  9. en klick smör..? Hur mycket på ett ungefär??
    Vill inte sabba hela smeten :P

    SvaraRadera
    Svar
    1. En halv tsk,de går inte och förstöra smeten.Smöret ger den en härlig glans och med smör blir allt godare.Lycka till

      Radera