22 sep. 2012

Morgon Frallor


I går kväll la ja en deg och i dag gräddade ja frallorna och så åt vi dessa nybakade bröden till frukost,riktigt goda och är faktiskt en av mina favoriter,självklart är det durum i,mitt favorit mjöl.
Rekommenderar alla att baka något med durum i för det blir en annorlunda smak och känsla.






Ingredienser:
25g jäst
4.5dl vatten
1dl mjölk 3%
1msk honung
1.5tsk havssalt
560g manitoba cream vetemjöl
70g durum mjöl

Gör så här:
1.En timme innan du ska gå lägga dig är det bra och förbereda sig.Börja med att smula ner
   jästen i en stor degbunke och använd hälften av vatten mängden och rör tills de löst sig.
2.Tillsätt resten av vattnet och sen mjölken i.
3.Häll i salt,honung och sist i mjölet.Blanda snabbt ihop till en deg med en träslev.Låt degen hellre
   vara kladdig än för torr.Pudra över lite durum mjöl och täck med bakduk och låt stå i en halvtimme
   i rumstemp och sen sätt in i kyl över natten.
4.På morgon tar du ut degen från kyl och häller upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte.
   Sätt på ugnen.
5.Tryck degen så den blir avlång som en rektangel och skär i så stora bitar som passar dig.
6.Lägg bröden på plåt med bakplåtspapper och låt gräddas i 225g i 15minuter.Jag lät dem stå över
    ugnen i ca 10min innan ja la in dem.
7.Hälften av bröden penslade jag på vatten och la på solrosfrön men de blev allra godast utan för
   då blev de extra knapriga och goda.
8.När du stänger ugnsluckan kasta  nån halv dl under plåten och stäng ungsluckan fort för då
   får de en underbar knaprig yta.
9.Låt svalna och sen är det bara och äta dessa supergoda bröden,och vill du slippa lite av jobbet
   så går de utmärkt och forma till en limpa men då får du förlänga ugnstiden till ca 30-40min.
Håll koll då allas ugnar inte är likadana.Hoppas ni gillar dessa lika mycket som vi gjorde.


Kram

11 kommentarer:

  1. Får nog bli frallor till frukosten i morgon, gott!

    Kram Malin

    Ha en skön helg!

    SvaraRadera
  2. Ser jätte gott ut :) Har sett att du ofta har durum i ditt bröd. Har aldrig testat det, men det borde jag nog göra!
    Trevlig helg!!!

    SvaraRadera
  3. Galna i nattjästa frallor och bröd, perfekta helgfrukosten!

    SvaraRadera
  4. Håller med! Durum i brödet blir så mycket godare!

    SvaraRadera
  5. Ser så smarriga ut, tänk att ha färdiga frallor till frukost :-) mums med nybakat bröd.

    SvaraRadera
  6. Så fina frallor du gjort, älskar också nattjäst blir så gott och så är det så smidigt att baka dom!

    SvaraRadera
  7. Ser härligt goda ut att äta till frukosten. Hoppas du har haft en bra helg.

    SvaraRadera
  8. Du hade en jätte fin blogg och allt ser så gott ut! :)
    Jag ska gå in här nästa gång jag ska baka något. :)
    Kram

    SvaraRadera
  9. Mmm ser jättegoda ut Simone!

    SvaraRadera