22 juni 2012

Hallonpannacotta

För nån dag sedan så gjorde jag två sorters hallonpannacotta för att testa vilken som blev godast.
Jag tillsatte  häften av satsen med philidelphiaost och då blev den riktigt krämig medans den utan var mer syrlig och fräsch.Sen är de smaksak vilken man gillar mest.Jag tyckte bägge blev jättegoda.
Önskar er allesammans en riktig skön midsommar.



                                   På vänstra bild utan phildelphiaost och höger med.



Ingredienser:
2 gelatinblad
2.5dl vispgrädde
0.5dl socker
225g hallon
30g philidelphiaost

Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i vatten ca 10min.
2.Mixa hallonen i en bunke och sila så inte fröna kommer med.
3.Koka upp grädde,socker och hallonpurèn.
4.Ta sedan bort från värme och tillsätt de urkramade gelatinbladen och rör om.
5. Om du vill ha philidelphiaost i så dubbla till 60g annars delar du upp purèn och
    blandar i 30g.De blir 4 portioner.


Kram

8 kommentarer:

  1. Roligt att du testade olika versioner! Glad midsommar!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a man måste passa på,kul med experiment.detsamma

      Radera
  2. Tack för tipsen! Älskar pannacotta :-) Hoppas du hade en trevlig midsommarafton och har en fortsatt bra helg...

    SvaraRadera
    Svar
    1. va så lite så.me to.underbart här faktiskt,hoppas du oxå hade de bra

      Radera
  3. Vad gott med hallonpanacotta! Själv älskar jag philadelphiaost så jag vet nog vilken variant jag skulle göra ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. a ja älskar oxå ost i dessert.hoppas du testar på.

      Radera
  4. Och vilken vacker färg!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a hallon är ju underbar och älskar oxå den rosa färgen.

      Radera