4 maj 2012

Vanilj Bavaroise Glass Med Mango Rippel

Den här glassen är lika god som den ser ut,riktig fräsch glass att avnjutas nu när det blivit så varmt.
Skönt och svalka sig med glass och vad är inte godare om inte hemlagad glass.
Krämig glass med den lätt isiga mango rippel som smälter i munnen.





Ingredienser:
2.5dl grädde
2.5dl mjölk 3%
0.5 vaniljstång Vaniljimporten
5äggulor
1.5dl socker
1msk glukos
marshmallowfluff 1.5dl i burk
mangopure 180g av 1-2 mango
0.5msk florsocker
2droppar citron
0.5msk gelèsocker
Gör så här:
1.Koka upp grädde,glukos,mjölken tillsammans med vaniljstången,delad och urkärnad.Ta ur vaniljstången.
2.Låt de vila i ca 10minuter,tillsätt marshmallowfluffen och rör om.
3.Vispa under tiden äggulorna med sockret tills det blir luftigt och krämigt.
4.Häll mjölkblandningen över äggblandningen och häll sedan tillbaks i kastrullen och värm
försiktigt tills det blir 85grader.
5.Ta bort kastrullen från värmen och lägg kastrullen i vattenbad.Låt det svalna till en temperatur på 20grader.
6.Vispa grädden lätt,och tillsätt de i den avsvalnade mjölkblandningen.
7.Häll de i en kanna och låt stå i kylskåpet.Ha inget som luktar för då tar de smak av det.
Plasta in gärna.Tipset hittade jag hos det söta livet.
8.Mangorippel.Skala mangon och skär i mindre bitar,mixa med stavmixer så de blir en slät purè.
9.Lägg mangopurén i en liten kastrull tillsammans med gelèsocker ,florsocker tills sockret smälter,ca 30 sek till en minut.droppa i några droppar citron.låt sedan de svalna lite.
8.Dagen efter så kan du om du har glassmaskin köra i den eller ställa i frysen och röra om
ett par gånger.Jag använde glassmaskin i 15minuter och sedan i frysen.
9.Jag la vaniljbavaroise och täckte botten av formen och sedan la jag mangorippel och sedan över
   med vaniljbavaroise igen.



Kram

9 kommentarer:

  1. Ser ljuvligt gott ut! Kram

    SvaraRadera
  2. Så härligt det låter och ser ut, en riktigt somrig glass:)

    Hoppas du får en fin helg!

    SvaraRadera
  3. Jag älskar glass och din glass ser så god ut utan tvekan!

    SvaraRadera
  4. Så gott, jag älskar mango så detta borde smaka ljuvligt.

    SvaraRadera
  5. Mums! Glassen ser underbart god ut och med mango kan det bara bli ännu godare.

    Sv; Tack för besöket på min blogg! Visst är bullarna galet goda. Jag fick receptet av en kollega men har aldrig hört att de kallas Rimbobullar.

    SvaraRadera
  6. Både låter ljuvligt god och ser fantastiskt god ut!

    SvaraRadera
  7. Glassen ser läskande god ut. Är nyfiken på receptet. Mango är en stor favorit.
    Trevlig helg på dig!

    SvaraRadera
  8. mumsigt!
    Kul att just du tittade in på min blogg=)

    SvaraRadera