24 maj 2012

Godaste Passion moussen

Den här fyllningen har blivit allas favorit som har smakat på den,och den är så otrolig god och tillsammans med hallonmousse blir det klockrent.Rekommenderas verkligen.Tänk dig krämig,tropisk mousse som verkligen sätter igång smaklökarna till max.För 2 veckor sedan hade jag aldrig smakat passionfrukt,gu vad jag har missat.Nu kommer jag ha svårt och släppa denna exotiska frukten för den är i världsklass och även den här moussen.





Ingredienser:
80g passionfrukt saft av färska passionfrukter.(5st)
0.5dl passionfrukt juice
0.5dl gelèsocker
50g florsocker
260 g lätt-medium vispad grädde
21g äggula (1st)
2-3st  gelatinblad.

Gör så här:
1.Vispa grädden löst,men inte för löst.Ska vara lite fast.Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
2.Vispa äggulan tillsammans med florsockret lite lätt.
3.Skrapa ur passionfrukterna,och sila bort fröna men de ska du spara till senare.
4.Lägg de urskrapade  i en kastrull tillsammans med juicen och häll i fröna efter att
   du har vägt saften av passionfrukterna.Låt de vara på svag värme tills gelésockret har löst sig.
   Det tar ca 1minut..Häll de över äggulesmeten och rör om ordentligt.
   Lägg de urkramade bladen efter att du hällt i äggulesmeten och vispa så de inte inte blir klumpar.
5.Låt de svalna och blanda tillsammans med grädden.Sen är moussen färdig.Nu får den stå i
   kylen och gotta till sig 1-2timmar.
6.Sedan är det bara och fylla tårtan.


Kram

15 kommentarer:

  1. Åh, passionsfrukt är så friskt och syrligt gott, passar riktigt bra i efterrätter nu till sommarens värme! Bra idé att servera den med hallonmousse!
    Vi gjorde en tiramisu med passionsfrukt och det kan vi verkligen rekommendera:)

    SvaraRadera
    Svar
    1. A visst är det.a ja såg den,så smarrig.

      Radera
  2. Det här måste jag prova, som Mårtensson skriver är det friskt och gott!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. säg gärna vad du tycker om den.hoppas du gillar det.

      Radera
  3. Härligt! Ja, jag gillar passionsfrukt men använder det rätt så sällan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja bara älskar det.ja har faktiskt använt de ofta och lär fortsätta.

      Radera
  4. En fantastisk frukt med härlig smak:) Jag äter den alldeles för sällan!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a verkligen underbar,a du måste nog köpa.billiga faktiskt just nu.

      Radera
  5. Är det en mousse som skulle kunna fungera i en tårta? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jajemensan.Det är exakt det jag använt den till och flera ggr dessutom.

      Radera
  6. Passionsfrukt är så god och syrlig på ett fräscht sätt! Din passionmousse låter väldigt god!

    SvaraRadera
  7. HJÄLP!! Jag gjorde denna igår och skulle precis fylla tårtan med den och upptäcker att den är alldelesl för lös!! Fattar inte vad jag gjort för fel, tycker att jag följde receptet till punkt och pricka. Nu vet jag inte vad jag ska göra, står ju här med en tårta som är delad och redo att fyllas. Funderar på om det skulle funka att lägga i ett par gelatinblad i sista sekunden - vad tror du?
    Tack för hjälpen!
    Mvh,
    Anette

    PS Den smakar jättegott!! Det är bara konsistensen jag inte fick till....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Anette,oj då ser att jag har missat och skriva det.Ber om ursäkt.gelatinblad kan du inte bara lägga i så,utan de behöver värmas innan du tillsätter i moussen.
      Så ta lite passionsaft i en kastrull.lägg 1.5 gelatinblad i blöt 5-10min och sedan då saften har kokat upp,och de rör sig om att bara täcka den lilla botten av kastrullen.0.5dl eller nåt.sedan tar du bort från värmen och tillsätter de urkramade gelatinbladen och sedan och rör om.sen vispar du i moussen.Hoppas de löser sig för dig.

      Radera
    2. och innan du vispar i de i moussen måste de ha blivit avsvalnad annars kommer de skära sig,då kallt och varmt inte går ihop så bra.lycka till

      Radera