25 maj 2012

Chokladtårtbotten

Det här är en av de godaste chokladtårtbotten som jag ätit.Grymt bra recept,den blir stabil och passar perfekt till våningstårtor,inga sprickor alls och de bästa av allt att den blir jättehög,hela 7cm.




Ingredienser:
270g vetemjöl
75g kakao(Valrhona) Tehuset Java
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
170 g osaltat smör
435g socker
0.5 vaniljstång Vaniljimporten
3 stora ägg
350g standardmjölk

Gör så här:
1.Värm ugnen till 175grader.
2.Sikta ihop mjöl,kakao,bikarbonat och salt.Ställ åt sidan.
3.Lägg smöret i en hushållsassistent och vispa tills det blir krämigt.
4.Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna,illsätt de till smöret.
5.Tillsätt även sockret och fortsätt att vispa tills det är vitt och fluffigt,ca 5minuter.
6.Skrapa ner kanterna med en slickepott då och då så att det blandas ordentligt.
7.Vispa ner äggen,ett i taget på låg hastighet.Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar varvat med mjölken:Börja och slua med mjöl.
8.Smörj en 24cm i diameters form.Fördela smeten i formen.
9.Grädda långt ner i ugnen i cirka 30-40minuter.Håll koll med en provsticka och kolla efter så den inte får stå för länge och bli torr,alla ugnar är olika och vissa kräver mer och andra mindre tid.
10.Låt svalna på galler i 15minuter,stjälp sedan upp dem och låt svalna helt.
Receptet kommer från O`Holy Sweet som var i Baka tidningen.
Tips:Alla produkter ska vara rumstemperade för bäst resultat.


Kram

21 kommentarer:

  1. Tack för detta recept! Bra att veta att det blir högt och håller bra ihop!

    SvaraRadera
  2. Oj vad jag har letat efter ett bra recept på en hög tårtbotten!Äntligen hittade jag en hos dig. Och med chockladsmak dessutom. Tack! :-)

    SvaraRadera
  3. Oj, vilken tårtbotten. Hm... Men skulle jag baka den skulle den säkert få ett hål mitten.

    SvaraRadera
  4. Tack så jättemycket för att du delar med dig av receptet! Perfekt med en så hög och god chokladbotten :)

    SvaraRadera
  5. 7 cm klack är ju helt omöjliga att gå i och det känns omöjligt att få en tårta lika hög;) Det var verkligen bra jobbatav dig att knäcka det rätta receptet!
    Choklad är min favorit och det äts alldeles för lite chokladtårtor nu för tiden;)
    Ha en fin helg! Kram

    SvaraRadera
  6. Detta receptet sparar jag, tack! Så hög och fin tårtbotten du fått :)

    SvaraRadera
  7. Wow, det där var ingen dålig tårtbotten! Har haft problem med att inte kunna skära en botten i tre delar. Äntligen kanske det går!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  8. Ser god ut, gör sällan chokladbottnar, men kanske borde man det ;-)

    SvaraRadera
  9. Vilken fin och hög tårtbotten! Det här receptet måste jag testa :)

    SvaraRadera
  10. Supertack för receptet :)) Funkade KANON att skära figurtårta i :)) Ja efter att misslyckats med första botten då men man lär sig ;)) Tror den första pajade pga att jag inte hade stora ägg plus blandade grädde och lättmjölk istället för standard mjölk. Men absolut INTE sista gången för JÖSSÖS vad god botten :)) TACK :))

    SvaraRadera
  11. hej tänkte baka beröllops tårta 5 våningar har du möjlighet att nu till heligen känner mig ganska stressad hittar ingen parfekt hög tårtbotten än din har du möjlighet att skriva ner hur mycket jag behöver fördubbla om jag ska göra 5 olika stolekar då den minsta ska vara 20cm och största 38cm??

    SvaraRadera
  12. Ser supergod ut :-)
    Men jag behöver göra en stor tårtbotten i långpanna. Skulle vilja använda detta receptet men vet inte hur jag ska gå tillväga medatt räkna ut rätt mått för varje ingrediens och tid i ugn.. Har fu gjort denna i långpanna någongång

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej ,nä har faktiskt inte gjort i långpanna så har ingen aning hur mycket du måste ha.Hoppas de löser sig för dig

      Radera
  13. Skulle va fint om du kunde skriva i dl ( blir så svårt om msn inte har en våg annars )

    SvaraRadera
  14. Kanonrecept! :)
    Vi gjorde en supergod påsktårta och dessutom helt mjökfri, mjölken bytte ut mot soja, smöret mot mjölkfritt marg och det funkade mycket bra!

    SvaraRadera
  15. Gjorde din botten idag..jättefin och hög. Men tyckte kakan behövde mycket längre tid i ugnen. Vad gjorde jag för fel??

    SvaraRadera
    Svar
    1. alla ugnar är olika så rekommenderar alltid och dubbelkolla med sticka att den är torr innan man tar ut tårtbotten,hoppas de smakar

      Radera