23 maj 2012

Chokladmousse

I scooby doo tårtan fyllde jag b.la med chokladmousse och här kommer receptet.
Jag valde och göra på samma sätt som fransk chokladmousse men med lite mindre choklad och
la även till grädde.Riktig god men favoriten är ändå fransk chokladmousse som är mäktigare då det inte är grädde i,bara chokladigt.Viktigt att ha kvalitets choklad när du ska göra något smaskens.
Block choklad räknas inte.Felchlin är min favorit,men Vahlrona,Lindt funkar oxå lika bra.




Ingredienser:
200g choklad(Felchlin Accra lait 42%)
3ägg separerade
3msk socker
3dl grädde

Gör så här:
1.Smält chokladen i ett vattenbad eller skål placerad över en kastrull med sjudande vatten.
2.Låt det svalna ett par minuter.Rör ner sedan äggulorna i chokladen.
3.Vispa äggvitorna till mycket hård skum, tillsätt sedan 1matsked socker i taget
   och vispa efter varje matsked.
4.Vispa grädden och blanda ihop med chokladen.
5.Vik försiktigt äggvita,en sked i taget i chokladen.Vik inte för snabbt om du vill behålla
volymen.
6.Lägg i små glas eller fyll din tårta.
Tips:Om du använder som tårtfyllning lägg i 1 gelatinblad för att få extra stadga på moussen.


Kram

3 kommentarer: