18 apr. 2012

Passion & Hallonmousse tårta

Här kommer den andra tårtan som vi mumsade på kalaset.
Består av jaconde botten,hallonmousse & passion mousse.Riktigt fräscht och gott.
Jaconde botten är riktigt gott och kommer göra de fler gånger.Man behöver inte göra ränder, men jag ville pröva på och tyckte det blev så läckert.Då det var vår påsk så ville jag framhäva de i tårtan så de blev en härlig gul färg.

Hallonmousse recept hittar du här
Passionfrukts mousse(Jan Hedhs äldre recept)
2blad gelatin
25g äggula
50g florsocker
100g passionsfrukt
260g vispad vispgrädde

Gör så här:
1.Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa grädden, hellre lite för lös än för hård. Vispa äggulorna och sockret lätt och luftigt samt blanda ner den rumstempererade purén.
2.Smält gelatinet med lite av grädden och blanda ner i purén. Blanda i grädden till en mousse. Fyll en liten form eller anslagsring (ca 12-15 cm) och frys in ett par timmar innan tårtan ska monteras.





Tårtbrickan kommer från underbara Siluett

Kram

7 kommentarer: