20 apr. 2012

Gudarnas Smörkräm

Ni som "spacklar" tårtan med grädden,sluta med de.De har jag gjort för nu har jag fått mer smak av smörkräm och inte vilken som helst.Förut körde jag med maräng smörkräm men never more.
Den här är så krämig,och så god och perfekt resultat får man också.Så hädanefter kommer jag "stryka på" med Carolas smörkräm.Ni vet nog vilken drottning jag pratar om.
Tårtdrottningen som driver bloggen Mycakes
Tack Carola för detta underbara recept och Tack för att du delar med dig.Älskar såna som delar med sig,för jag har aldrig fattat varför man ska hålla recept hemliga.Har man nåt gott varför ska man inte dela med sig.Man lever en gång,och då tycker jag att man ska i alla fall nån gång få äta något riktigt gott.
När jag åt av tårtorna så skrapade jag smörkrämen och njöt.Ja den var ju godare än fyllningarna t.om.


Ingredienser:
250 g smör (osaltat) smör
0,5-3 dl florsocker
1/2 burk marshmallowfluff på burk
2-3 msk ovispad grädde
2-3 msk vaniljsocker
(ev smakessens)
Gör så här:
1.Vispa smöret i 15-20min.
2.Lägg i mellan 0.5dl-3dl florsocker.Jag körde 2 dl och vispa ytterligare i 5min.
3.Häll i en halv burk marshmallowfluff på burk och vispa i 5min till.
4.Lägg sedan 2-3msk ovispad grädde.Jag tog 3msk och vispa i 5min.
5.Lägg i 2-3msk vaniljsocker och vispa tills allt har blandats väl.
6.Vill du använda smakessens lägg i det då.Jag använde bubble gum,nån droppe.
   
Kram

10 kommentarer:

  1. Jag vill önska dig och din familj en kanon fin fredag och en kanon fin helg så syns vi snart igen ;-)

    SvaraRadera
  2. åhåå den lät verkligen fantastiskt god!

    SvaraRadera
  3. Marshmallowfluffen är verkligen helt livsfarlig, den kan man ju äta med bara sked direkt från burken:)

    Hoppas du får en härlig helg!

    SvaraRadera
  4. Men gull Simone.. du är bara bäst.. Kram

    SvaraRadera
  5. Underbart! Öronmärker denna sida :) ska bort i helgen men sen blir det tårta !

    SvaraRadera
  6. Mums, det här lät hur gott som helst och instämmer i att Carola gör superfina tårtor!

    SvaraRadera
  7. Ja, det finns så mycket mer än bara visp.

    SvaraRadera
  8. Hej, till hur stor tårta kan man använda den att spackla med? Å tack för att DU delar med dig :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den ska räcka till en tårta på 20cm i diameter,men ja brukar dubbla satsen då det tar tid och göra den här smörkrämen och sen fryser ja in om de blir över.

      Radera