Ingredienser:
100g osaltat smör
3/4dl florsocker
1krm salt
50g mandelmjöl
1/2vaniljstång Vaniljimporten.se
2st äggula
1 3/4dl vetejöl
2msk kakao(röd brun)
Garnering:
50g choklad
Gör så här:
1.Blanda smör och florsocker.Tillsätt salt,mandelmjöl,vaniljfrö och äggulor.
2.Sikta ned mjölet och kakao och blanda till en jämn deg.
3.Ta upp degen på bordt och rulla ut den till fingertjocka längder.Skär i bitar,rulla till bollar och
forma till bågar.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4.Grädda i cirka 10minuter.Jag tog ut mina efter 9 minuter,så håll koll.
5.Doppa bågarna i smält choklad när de svalnat.Chokladen ska vara tempererad för att bli blank och
fin när den stelnar.
Temperera choklad krävs att du har en digital termometer.Om du använder mörk choklad så får inte temperaturen överstiga 55grader.Ljus & vit choklad får inte överstiga 45grader.
Värm chokladen till valfria temperaturer,sedan tar du 3/4 av chokladen på en marmorskiva eller rostfri stål bänk och häller ut chokladen,använd två spatlar och för in chokladen mot mitten med
lugna och jämna tag.Gör så temperaturen sjunker till 28grader.Häll tillbaka chokladen i skålen där den varma chokladen ligger kvar.Blanda ordentligt.Värm försiktigt till 32 grader och behåll sedan samma temperatur i mitten av chokladen.
Kram
Mums, småkakor är ju så gott!
SvaraRaderaKram Malin
Ser jätte gott ut :)
SvaraRaderaYummie säger jag som förutom maräng älskar choklad!
SvaraRaderaÅåå så gott! Har varit sugen på "småkakor" länge nu men inte riktigt fått någon tig över till det...
SvaraRaderaJag blev ju inte mindre sugen nu kan jag säga =)
SV; Du måste prova lavendelglass!!! Så GOTT!!!
SvaraRaderaMalin`s diner-de har du så rätt i
SvaraRaderaVeronica-Tack snälla
Amy`s piece of cake-a choklad älskar ja med
Bakakten-hahahahha,nä usch nu tycker ja ju synd om dig,stackars dig.kom hit så bjuder ja på fika :D
Mary-åh önskar ja hade lavendel nu,yummi
De ser verkligen söta och goda ut! Choklad är ju aldrig fel=)
SvaraRadera