4 mars 2012

Choklad tårtbotten

För nån dag sedan så bakade jag chokladtårtbotten som sedan ska fyllas med något gott,men inte än utan den är i frysen tills det är dags för att fira något.
Jag gör hela tiden ljusa tårtbotten men nu tänkte jag testa något nytt och se om de går hem hos familjen.
Vad gör ni mest ljus/choklad anslag?
De blev exakt som jag vill ha det,hög tårtbotten och härligt god chokladsmak.





Ingredienser:
270g vetemjöl
75g kakao(Valrhona)
1,5 tsk bikarbonat
3/4 tsk salt
170 g osaltat smör
435g socker
0.5 vaniljstång Vaniljimporten
3 stora ägg
350g standardmjölk

Gör så här:
1.Värm ugnen till 175grader.
2.Sikta ihop mjöl,kakao,bikarbonat och salt.Ställ åt sidan.
3.Lägg smöret i en hushållsassistent och vispa tills det blir krämigt.
4.Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna,illsätt de till smöret.
5.Tillsätt även sockret och fortsätt att vispa tills det är vitt och fluffigt,ca 5minuter.
6.Skrapa ner kanterna med en slickepott då och då så att det blandas ordentligt.
7.Vispa ner äggen,ett i taget på låg hastighet.Rör med slickepott ner mjölblandningen i tre omgångar varvat med mjölken:Börja och slua med mjöl.
8.Smörj en 24cm i diameters form.Fördela smeten i formen.
9.Grädda långt ner i ugnen i cirka 30-40minuter.Håll koll med en provsticka och kolla efter så den inte får stå för länge och bli torr,alla ugnar är olika och vissa kräver mer och andra mindre tid.
10.Låt svalna på galler i 15minuter,stjälp sedan upp dem och låt svalna helt.
Receptet kommer från O`Holy Sweet
Tips:Alla produkter ska vara rumstemperade för bäst resultat.


Kram



6 kommentarer:

  1. Gott! Jag gör mest ljusa anslag.
    (Har mailat dig en fråga, hoppas du fick det?)

    SvaraRadera
  2. Har du recept på sockerkaksbotten som är hos och stadig?

    SvaraRadera
  3. Sabina-Klicka på länken så kommer du dit http://smulansbakblogg.blogspot.com/2011/08/basta-tartbotten-receptet.html
    och vill du ha vanlig sockerkaka så klicka här http://smulansbakblogg.blogspot.com/2010/08/vaniljfylld-sockerkaka.html

    SvaraRadera
  4. Den ser jättefin ut! Kommer recept? Letar efter ett riktigt bra chokladtårtbottenrecept, det jag har är gott men den spricker lätt. Skulle gärna testa ditt recept! :)

    SvaraRadera
  5. Alltså jag ska försöka göra den utan bikarbonat och vaniljstång :DDD

    SvaraRadera
    Svar
    1. hoppas de går bra.går och byta bikarbonat till bakpulver och istället för vaniljstång kan du ta vaniljpulver eller vaniljsocker.lycka till.

      Radera