14 jan. 2012

Morots frallor

Nu har jag äntligen bakat ett bröd med morötter i och brödet blev väldigt gott och saftigt.
Det här receptet är ursprungligen från Theresia Söta saker,och då kallad solroslimpa men jag har
ändrat på receptet.




Ingredienser:
25 g jäst
3dl vatten
1 1/2 tsk salt
1st morot
0.5dl pumpafrö
1tsk vit vallmofrö
1tsk blå vallmofrö
2dl grovt rågmjöl
5dl vetemjöl
Garnering:
Fiber Havregryn

Gör så här:
1.Smula jästen i en skål och tillsätt vattnet.Tillsätt salt,pumpafrö,vallmofrön och fin riven
   morot.Arbeta in rågmjölet och vetemjöl tills degen släpper bunken.
2.Jäs under bakduk i ca 45 minuter.Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta in den
   ordentligt.Forma till frallor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
3.Jäs i ytterligare en halvtimme.Pensla med lite vatten och strö på lite fiber havregryn.
4.Grädda i mitten av ugnen ca 20min i 225grader.Tänk på att det beror också på din ugn,så
   håll koll.


Kram

8 kommentarer:

  1. Mums! Låter väldigt gott, måste provas! =)

    SvaraRadera
  2. Att ha morötter i bröd är ju bara sååååååå gott!
    du är ju bara såå duktig och inspirerande :-)
    Kramkram i massor!!

    SvaraRadera
  3. Sanja-absolut.hoppas du gillar dessa.Ja ville ha dessa lite nyttigare men annars räcker 1 dl grovt rågmjöl.
    Lena-tårtan-tack tack
    Vardaxlyx-de är faktiskt första gången men absolut inte sista.yummi.åh tack gumman,du är för go
    Bamsekram tillbax

    SvaraRadera
  4. Morötter är perfekt att ha bröd, ja egentligen alla rotfrukter, ger så saftigt bröd. Testa med rödbetor om du inte gjort det tidigare, så får du rosa bröd :-)

    SvaraRadera
  5. Morötter i bröd är aldrig fel! Ser jättegott ut!

    Kram/ C

    SvaraRadera
  6. Remsan-A verkligen.Nä har faktiskt aldrig provat det,dock har ja gjort röbetskaka som var saftig och god.
    Amy`s piece of cake-Tack gumman
    Cecce-Nä verkligen inte,jag använder morötter i allt.så mumsigt.

    SvaraRadera