24 jan. 2012

Godaste Havrekakorna


Jag har varit beroende av Lindahl`s havrekakor som är doppade på sidan av choklad, och varje gång då jag fikade så valde jag alltid dem.
Nu har jag hittat ett recept som liknar  de från Lindahl`s.
Väldigt lätta och göra och kakorna blir klara på 30minuter från att du börjar, perfekt då man får oväntade gäster och de lär imponeras av dessa rackare.Och en kopp kaffe så har du fixat din egna go fika.



Ingredienser:
3dl havregryn(fiber)
2dl vetemjöl
1.5dl strösocker
1tsk bikarbonat
150g rumsvarmt smör
Garnering: 200g fin kvalite choklad(accra lait 42%)Åsö

Gör så här:
1.Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till stora bollar.Jag fick nog till 18 stora kakor.
2.Lägg på en plåt med bakplåtspapper under.Jag tröck lite på bollarna,men bara lite innan jag la in  
   dom i ugnen på 175 grader mellan 12-15minuter.
3.Under tiden kan du smälta chokladen över vattenbad.Doppa de avsvalnade kakors ena sida och  låt  de svalna.
   Tips: Jag tog ut dem på balkongen med plåten efter att jag doppade dem,gick inte mer än 5minuter  
   så blev chokladen stel.

Kram

14 kommentarer:

  1. De här gillar jag. Sparar receptet, tack!

    SvaraRadera
  2. Hovkonditorn-Åh vad kul och höra.Hoppas du gillar de lika mycket som jag gör.
    Malin`s Diner-Ja verkligen mums

    SvaraRadera
  3. Gott, och så gärna ett glas iskall mjölk till det!

    SvaraRadera
  4. De där ser ju galet mumsiga ut!
    Och sno gärna idéer till din pojkes tårta :-)

    SvaraRadera
  5. Mårtenssons kök-Ja asbolut,ja kan äta dem så också utan nåt och dricka.så goda är dem
    Marias söta saker-visst gör dem.a lätt att ja ska.eehhee

    SvaraRadera
  6. Åh, så gott det ser ut! Härliga bilder =)

    SvaraRadera
  7. Hej,
    Jag svarar på dina frågor här,
    Koka kolan på medelvärma, hur lång tid det tar minns jag inte men jag tror inte det tar så lång tid. ha en termometer i kastrullen bara sså ser du när det är färdigt.

    Receptet på hasselnötsnougat

    200gram Mandel
    90gram Florsocker
    200g MörkChoklad

    Sprid ut hasselnötterna på en plåt och rosta i ugnen på 200grader ca 5-10 minuter. Rör om i nötterna då och då och ta ut när de börjar få lite färg och dofta gott. Gnugga bort skalen med en kökshanduk.
    Kör de varma nötterna med ungefär en fjärdedel av florsocker i en matberedare så länge att massan blir varm och nästan flytande, det tar 5-10 minuter.
    Smält chokladen.
    Tilsätt chokladen och resten av florsockret i matberdearen och kör snabbt ihop tills allt är blandat.
    Låt nougaten svalna.

    Ska du ha nougaten till pralinfyllning räcker det med halva receptet.
    Lycka till!

    SvaraRadera
  8. Hanna-Tack gumman,va glad jag blir.Ny kamera gör ju susen och så mycket lättare.
    Kristin-Tusen tack för att du svarade så fort.Absolut,de ska jag göra.

    SvaraRadera
  9. jag tackar aldrig nej till något som innehåller choklad. Kakorna faller mig verkligen i smaken! Jättefina:)

    SvaraRadera
  10. Ann-sofi-Inte jag heller,choklad är mums.Vad härligt och höra.
    Tusen Tack

    SvaraRadera
  11. underbar blogg!!! Älskar bakbloggar, din är speciell :) kolla gärna in min mammablogg www.jessicasvensson.devote.se

    SvaraRadera