24 jan. 2012
Godaste Havrekakorna
Jag har varit beroende av Lindahl`s havrekakor som är doppade på sidan av choklad, och varje gång då jag fikade så valde jag alltid dem.
Nu har jag hittat ett recept som liknar de från Lindahl`s.
Väldigt lätta och göra och kakorna blir klara på 30minuter från att du börjar, perfekt då man får oväntade gäster och de lär imponeras av dessa rackare.Och en kopp kaffe så har du fixat din egna go fika.
Ingredienser:
3dl havregryn(fiber)
2dl vetemjöl
1.5dl strösocker
1tsk bikarbonat
150g rumsvarmt smör
Garnering: 200g fin kvalite choklad(accra lait 42%)Åsö
Gör så här:
1.Blanda alla ingredienser i en bunke och forma till stora bollar.Jag fick nog till 18 stora kakor.
2.Lägg på en plåt med bakplåtspapper under.Jag tröck lite på bollarna,men bara lite innan jag la in
dom i ugnen på 175 grader mellan 12-15minuter.
3.Under tiden kan du smälta chokladen över vattenbad.Doppa de avsvalnade kakors ena sida och låt de svalna.
Tips: Jag tog ut dem på balkongen med plåten efter att jag doppade dem,gick inte mer än 5minuter
så blev chokladen stel.
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
De här gillar jag. Sparar receptet, tack!
SvaraRaderaMums, säger jag!
SvaraRaderaKram Malin
Hovkonditorn-Åh vad kul och höra.Hoppas du gillar de lika mycket som jag gör.
SvaraRaderaMalin`s Diner-Ja verkligen mums
Yummie! Perfekt till kaffefikat :)
SvaraRaderaKatja-Absolut :D
SvaraRaderaGott, och så gärna ett glas iskall mjölk till det!
SvaraRaderaDe där ser ju galet mumsiga ut!
SvaraRaderaOch sno gärna idéer till din pojkes tårta :-)
Mårtenssons kök-Ja asbolut,ja kan äta dem så också utan nåt och dricka.så goda är dem
SvaraRaderaMarias söta saker-visst gör dem.a lätt att ja ska.eehhee
Åh, så gott det ser ut! Härliga bilder =)
SvaraRaderaHej,
SvaraRaderaJag svarar på dina frågor här,
Koka kolan på medelvärma, hur lång tid det tar minns jag inte men jag tror inte det tar så lång tid. ha en termometer i kastrullen bara sså ser du när det är färdigt.
Receptet på hasselnötsnougat
200gram Mandel
90gram Florsocker
200g MörkChoklad
Sprid ut hasselnötterna på en plåt och rosta i ugnen på 200grader ca 5-10 minuter. Rör om i nötterna då och då och ta ut när de börjar få lite färg och dofta gott. Gnugga bort skalen med en kökshanduk.
Kör de varma nötterna med ungefär en fjärdedel av florsocker i en matberedare så länge att massan blir varm och nästan flytande, det tar 5-10 minuter.
Smält chokladen.
Tilsätt chokladen och resten av florsockret i matberdearen och kör snabbt ihop tills allt är blandat.
Låt nougaten svalna.
Ska du ha nougaten till pralinfyllning räcker det med halva receptet.
Lycka till!
Hanna-Tack gumman,va glad jag blir.Ny kamera gör ju susen och så mycket lättare.
SvaraRaderaKristin-Tusen tack för att du svarade så fort.Absolut,de ska jag göra.
jag tackar aldrig nej till något som innehåller choklad. Kakorna faller mig verkligen i smaken! Jättefina:)
SvaraRaderaAnn-sofi-Inte jag heller,choklad är mums.Vad härligt och höra.
SvaraRaderaTusen Tack
underbar blogg!!! Älskar bakbloggar, din är speciell :) kolla gärna in min mammablogg www.jessicasvensson.devote.se
SvaraRadera