6 nov. 2011

Mina goda veteskorpor

I fredags gjorde jag skorpor,och dagen efter åt vi de till frukost,och tro mig de gick slut.Så det var bara att
börja baka igen på lördag och den här gången dubblade jag receptet så man får njuta lite längre.Det här receptet har jag dubblat,för halverar man det så går det slut på en gång och de vill man ju inte.
Dessa skorpor smakar likadant som de man köper,så goda är dessa och beroendeframkallande.



Ingredienser:
330g vatten
50g jäst
160g vit sirap
100g smör
3.5g salt
35g torrmjölk(semper)
vetemjöl 760g
Gör så här:
1.Smält smöret och låt svalna.Smula sönder jästen i en bunke och tillsätt det ljumma vattnet och rör om.
2.Tillsätt saltet,sirapen,torrmjölken och sist vetemjölet och rör om tills det blir en fast,kladdig deg.
3.Låt jäsa under bakduk i 30min.Sedan gör man små avlånga skorpor,eller runda om du vill det.
4.Låt jäsa i 20min.In i ugn på 210grader tills de fått färg.Ta ut dem,och lägg in den andra plåten under tiden
   i ugnen,för de tar tid att dela skorporna som man gör det med en gaffel och naggar sidorna tills de blir
  2 halvor.Sedan är det bara att byta plåt och in i ugnen,men den här gången på 150grader tills de blir
  gyllenefärg och härligt knapriga.Och då är det bara att stänga av värmen och ha kvar dem inne i ugnen.

Kram

3 kommentarer:

  1. De ser precis ut som färdigköpta, förstår inte hur du får till dem så fint!

    SvaraRadera
  2. Sv: har lagt till dig med nu :)o och tack för tipset, ska mejla dom på Bl så dom fixar så jag bara har en :)

    SvaraRadera
  3. Amy`s piece of cake-åh vilken komplimang,de är faktiskt lättare än man tror.Man tar en liten boll och trycker ut med händerna och drar lite så de blir avlånga.lite extrajobb men de är det så värt det.
    Melinda-Tack,inga problem.

    SvaraRadera