9 juli 2011

Vaniljmuffins fylld med vaniljmousse & hallon

Jag går ofta in till den underbara bloggen www.passionforbaking.Manuela är så duktig och jag såg ett recept på vaniljmuffins som jag blev sugen att göra.Jag gör typ alltid chokladmuffins men för en gång skull så ville jag ha vanilj.Och de lär jag ångra nu för nu vet jag hur sjukt goda dessa är och lär vilja ha mer och mer.Jag fick 24st,de höll väl 2-3dagar,sen pooff borta.Ja de ligger i magen och jäser,heheheh...
Om ni blir sugna på vaniljmuffins då måste ni pröva det här receptet.De blev så luftiga och mjuka,så mjuka att de slank ner direkt.

Ingredienser:
3dl socker
200g smör rumstemp
4ägg
5dl vetemjöl
1-2tsk bakpulver
3dl grädde
1-2tsk vaniljsocker
2tsk sponge cake stabilizer (SP)

Gör så här:
1.Häll mjukt smör,socker &vaniljsocker i en skål.Ta 4ägg som varit i rumstemp minst 1tim.
2.Blanda smör,socker &vaniljsocker tills du får en fluffig och fin konsistens,tar ca 5min.
3.Tillsätt ett ägg i taget,blanda i 2min varje gång innan du lägger i nästa ägg.
4.Lägg i Sp,det ger mer volym & ger fin struktur på tårtor och muffins.Blanda i ca 2min.
5.Blanda mjöl&bakpulver i 1min.Häll det över i äggsmeten.Tillsätt sedan grädde.Blanda
försiktigt med spatel.
6.In i ugnen på 200grader i ca 15-20min.Jag hade mina i 20min men det beror också på vilken
ugn du har.
7.Sedan valde jag att gröpa ur muffinsen och la lite vaniljmousse,recept finns på fliken
tårtfyllningar.Och tröck in 1 hallon i varje muffins och la vaniljmousse över hallonen.
8.Sedan då jag tyckte att vaniljmoussen är sjukt god så blandade jag vaniljmousse och
hallon till en röra och toppade mina cupcakes och en extra hallon på toppen.

1 kommentar: