7 juli 2011

Röda vinbärs marmelad

Här hemma hos mig har det blivit en och annan sylt.Och varför inte,finns så många bär man kan hitta ute,eller hos sommarstugan,i trädgården eller i skogen.Och dessutom finns de så många bär som är billiga att köpa också.Jag tycker att man ska ta vara och passa på medans de finns färskt.
Och än är jag inte klar.Har planer att göra blåbärs sylt också,men nu har jag gjort röda vinbär marmelad.Man går samma tillväga sätt som man gör med sylt men att man låter de koka lite extra,för då får man till de som en gelè.Fast och grymt god på mackan.
Ingredienser:
500g röda vinbär
500g syltsocker
Halva 1/4 tsk Äkta vaniljpulver http://www.vsell.se///

Gör så här:
1.Skölj av dem med vatten.Lägg i kastrull tillsammans med syltsocker.Värm upp under omrörning.
2.Tillsätt vaniljpulvret.Koka upp i ca 10min.Sedan valde jag att sila bort bären och kärnorna då
kärnorna är större än i jordgubbar,smultron och de är inte så trevlig att äta kärnor.Jag
tycker inte det i alla fall.

1 kommentar:

  1. Vad mycket fina recept du lägger ut :). Man vill ju göra allt! Det är så gott med vinbärsmarmelad, speciellt på rostat bröd! :)
    Jag har lagt en liten manual på kallorna till dig, de är lätta att göra och de blir fina på tårtan :). (inte lika roligt att göra 70 st i rad dock haha ;)).

    SvaraRadera