13 maj 2011

Mums Mums

Detta gjorde jag i förrgår och skrev även receptet,men som för vissa så har blogginlägg försvunnit de senaste 2 dagarna så blir tvungen att skriva om.
Det här receptet kan man göra med smörgåsrån,dock valde jag och göra utan.
Men skriver med hur man gör,så får ni välja hur ni vill göra.Blir nog godare med rån,för då lär man få samma smak som köpta,ok då nästan.
Dessa är goda,och man får verkligen en sockerbomb kick då man äter dessa
godis.
Ingredienser:
2 dl strösocker
2 msk florsocker
0.5 st äggvita
0.75 dl kallt vatten
0.75 msk gelatinpulver
0.75 dl kokhett vatten
500 g ljus/mörk choklad
10 st smörgåsrån
Gör så här:
1.Blanda ihop strösocker, florsocker, äggvita tillsammans med det kalla
vattnet i en skål.
2.Rör ner gelatinpulvret i det kokheta vattnet.
3.Tillsätt gelatinvattnet i sockerblandingen.
4.Vispa med elvisp på medelhög hastighet tills det blir riktigt pösigt.
5.Kapa till smörgåsrånen med hjälp av en rund pepparkaksform till runda
plattor.
6.Spritsa ut smeten på plattorna som en vriden topp med hjälp av en
spritspåse och en stjärntyll,jag använde 1b wilton tyll.
Ställ dem att stelna i frysen en timme.
7.Smält chokladen över ångbad (i en skål över en kastrull med kokande
vatten).
8.Doppa toppen på mums-mumsen i den smälta chokladen. Ställ dem sedan på
en plåt med bakplåtspapper under.
9.Förvara i kylskåp,går även att frysa in.

5 kommentarer:

  1. Åhh, tack snälla!! Jag har tappat bort mitt i flytten för flera år sedan!! Dom är ju så goda!!
    Mvh Milla

    SvaraRadera
  2. Väntar med spänning på receptet! Älskar mums mums som man köper, men har aldrig testat att göra själv, men kan tänka mig att de blir tokgoda!

    SvaraRadera
  3. Jag lovar att skriva ner receptet i morgon,haft fullt upp de här senaste dagarna.

    SvaraRadera
  4. Varför dreglar man varje gång man är inne på din blogg? :D
    Kanonrecept jämt!!

    SvaraRadera
  5. Är inte det ett bra tecken *LER*
    Tack så mycket.säg till om du prövar nåt,vore kul och höra vad du tycker.

    SvaraRadera