7 feb. 2011

Toblerone mousse



Den här moussen var len och smälte i munnen.Riktigt gott.En perfekt efterrätt då man äter sig mätt på mat så vill man ha något lätt efteråt.Detta passade mig och tror att många kommer gilla detta.
Det var lätt att göra och det som tog tid var att den ska stå i kylskåpet en timme,så perfekt om du vet att du ska få gäster så kan man lätt förbereda utan att krångla.
Detta är även jättegott att ha i tårtan,perfekt tårtfyllning,dock inte prövat.men smaken är ju desamma.
Ingredienser:
150g toblerone
1 tsk honung
2ägg
2dl grädde

Hallonsås:
125g hallon
1-2msk florsocker

Gör så här:
1.Vispa grädden.Dela Tobleronen i småbitar och smält den försiktigt tillsammans med
honungen,via vattenbad.
2.Vispa äggen fluffiga, rör försiktigt ner chokladen och tillsist vispgrädden
(lite i taget) och blanda försiktigt med tex en slickepott.
3.Klicka ner i glas och ställ sedan in dem i kylskåpet i minst en timme.
4.Lägg hallonen i en kastrull tillsätt socker efter tycke och smak, värm lite
försiktigt, mixa eventuellt för att få såsen slät. Servera moussen med såsen.

2 kommentarer:

  1. Åh, det låt gott! Måste göra det ngn dag! Äälskar toblerone! :)

    SvaraRadera
  2. vad roligt.absolut.säg vad du tycker om den efter du fixat denna dessert.
    Jag har massa toblerone så du kommer få se mycket framöver.

    SvaraRadera