14 feb. 2011

Red velvet cake






Ja denna kaka med dess färg är ju bara ett måste till Alla hjärtans,enligt mig i alla fall.En kaka med mild kakao smak och saftig med en frosting som är helt underbar tillsammans med red velvet cake,men fungerar också utmärkt till att använda som frosting till cupcakes mm.

Ingredienser:
1 2/3 dl mjölk
2/3 msk vinäger (ex vitvin)
80 g rumstempererat smör
3 dl socker
2 ägg
2 msk röd pastafärg(jag använde red extra så behövde bara 1tsk)
1,5 msk kakao
0,5 tsk äkta vaniljpulver V-sell http://www.vsell.se///
3 3/4 dl mjöl
2/3 tsk salt
2/3 tsk vinäger vitvin
2/3 tsk bikarbonat

Frosting(Whipped cream)
200g mascarpone ost
200g philidelphia ost
3dl grädde
Nypa Bakpulver
0.5 tsk äkta vaniljpulver
2 dl florsocker

Gör så här:
1.Häll mjölk i en skål och tillsätt vitvinäger eller annan sort du har hemma,låt stå
i 10min.Häll i pastafärgen i mjölken,det gör så den får härligt röd rosa färg.
2.Under tiden vispa smör och socker till en fluffig kräm.Tillsätt sedan ett ägg i
taget och vispa mellanåt en stund.
3.I en annan skål sikta vetemjöl,vaniljpulver,kakao och salt.Blanda ihop det jämnt.
4.Häll sedan lite mjöl i äggblandningen,och vispa och sedan häller du lite mjölk
och vispar,och återigen häller du i mjölblandning och mjölk och vispar så det blir
jämnt.
5.När du hällt i allt vetemjöl och mjölblandningen och det är fin röd färg på smeten
så tar du en liten skål och häller i vitvinäger och bikarbonat i en annan.
6.Sedan ska man snabbt blanda de tillsammans,kommer bubbla lite då.Tillsätt det i
smeten och rör om.
7.Smörj en form på 24 diameter med smör och häll i smeten.Nu ska kakan gräddas i
nedre delen av ugnen i ca 40 minuter på 175grader.Se till att kakan inte är kladdig
då du tar ut den.Låt kakan svalna.
8.Sedan är det smidigast om du lägger kakan i frysen någon timme för att det blir
lättare att skära kakan i 2delar utan att det smular så mycket.
9.Frosting:Börja med att vispa grädden och bakpulvret hårt.Bakpulvret gör så att
grädden inte får smörsmak.
10.I en annan skål lägg i philidelphia,mascarpone,vaniljpulver och sikta florsocker.
11.Rör om.Tillsätt det i grädden.Vispa återigen,bara liten stund så smakerna går in
tillsammans.Sedan är den färdig för att fylla din tårta.

1 kommentar:

  1. Oj, vad du bakat mycket. Kul! :-)
    Måsteva red velvet cake snart.

    SvaraRadera