1 jan. 2011

Tekakor


Det här brödet blev så mjukt och otroligt gott.Något jag rekommenderar.Dock inte bästa brödet att göra till frukost,då det tog tid.Får gå upp tidigare nästa gång Ler.

Ingredienser:
5dl mjölk
4dl havregryn
1/2msk salt
1msk ljus sirap
150g smör
25g färsk jäst
8-9dl vetemjöl special

Gör så här:
1.Värm mjölken till cirka 50grader och häll i havregrynen,salt och sirap.Låt
blandningen stå och svälla i cirka 20minuter.
2.Smält smöret och rör ner det i grynblandningen.Smula ner jästen och blanda
ordentligt.
3.Tillsätt vetemjölet lite i taget tills det blir en lös deg.
4.Jäs degen under bakduk till dubbel storlek i cirka 30minuter.
5.Sätt ugnen på 225grader.Knåda degen på ett mjölat bakbord,dela den i tio bitar och
kavla ut till runda tekakor cirka 1cm tjocka.
6.Nagga dem med en gaffel och jäs under bakduk på plåtar med bakplåtspapper i cirka
30minuter.
7.Grädda i mitten av ugnen i cirka 10minuter.

2 kommentarer:

  1. Har precis hittat till din blogg och tycker att den är väldigt inspirerade! Ska nog prova att baka tekakorna nån dag framöver. Har provat ett par tekaks-recept, men de har ofta blivit lite torra tycker jag. Så nu ska jag prova detta!
    /Mari

    SvaraRadera
  2. Hej Neoma.Åh vad härligt att höra.Blir jätte glad då jag få höra att du blir inspirerad.Absolut.detta receptet är Leila Lindholms recept.och med henne i spetsen kan man inte misslyckas :D
    Tipset är att man fryser in bröden samma dag man gör dem,då håller de sig mjuka även då du tar ut de från frysen.för all sorts bröd blir lite tråkiga och torra dagen efter.

    SvaraRadera