20 jan. 2011

Morotskaka med hasselnötter



Japp då blev de en smaskig morotskaka med hasselnötter.Har ni provat det?
Om inte så får ni här receptet.Morotskaka är ju faktiskt beroendeframkallande,vet inte varför men det är så gott.Saftig och god kaka.Den blir godare om den får stå sig
i kylskåpet.

Ingredienser:
3dl socker
3dl rapsolja
4ägg
5dl vetemjöl
2tsk kanel
1 tsk bikarbonat
2tsk bakpulver
1 tsk salt
2 1/2dl hasselnötter fin hackat
8dl finrivade morötter

Fyllning:
300g philidelphia
3 matskedar flytande honung
1 dl cream fraiche


GÖR SÅ HÄR:
1.Sätt ugnen på 175ºC.Smörj och bröa en rund form, 26 cm diameter.
2.Vispa ihop olja och socker.Tillsätt ett ägg i taget.
3.Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Häll smeten i
formen. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min.
4.Låt kakan stå kvar ca 5 min iformen innan den stjälps upp och får kallna på ett
galler.
5.Rör samman färskost med crème fraichen och honung. Bre ut toppingen på kakan. Ställ
den kallt i en timme.

1 kommentar:

  1. Hejsan1
    Ja ursäkta, jag menade ju de receptet med alla 6 där kolakladdkaka var med...
    Mvh//Anna

    SvaraRadera