8 jan. 2011

Chokladfondant




Nu har vi njutit och ätit upp chokladfondant med vaniljglass.Eftersom det var första gången jag gjorde fondant så var jag nervös och trodde det skulle misslyckas,men icke.
Det gick galant och smakade fantastiskt.Men de gör väl alla recept av Leila Lindholm eller?
Så ni som inte har vågat att göra chokladfondant,så tycker jag att ni ska absolut försöka.De underbara formarna kommer från Gerbera.Otroligt söta.
Här får ni receptet

Ingredienser:
120g choklad,mörk 70%
120g smör
1.5dl ljus muscovadosocker
4ägg
1msk kakao
smör till formarna

Gör så här:
1.Sätt ugnen på 200grader.
2.Smält chokladen i ett vattenbad och smält smöret i en kastrull.
3.Blanda samman smör&choklad.
4.Vispa ägg med muscovadosocker fluffigt och sila ner kakaon.
5.Vänd ihop äggsmeten med chokladen.Smörj 4 ugnsfasta formar noggrant.
5.Fyll dem med smet och stoppa in dem direkt in ugnen.Grädda fondanten i mitten
av ugnen i 7-8minuter.De ska vara lösa och rinniga i mitten.

Tips:
Sedan är det bara att servera med vaniljglass,har du färska bär så blir det ännu godare.Hoppas det smakar

1 kommentar:

  1. Åh vad gott! här blev det vaniljglass med hemmagjord chokladsås :)

    SvaraRadera