29 nov. 2010

Mascarponeglass med röda bär



Jag älskar mascarpone,den är så krämig och mycket godare än philidelphiaost.
Jag vet att det är vinter,men de hindrar inte mig att göra glass,för det är gott att äta året runt.Här får ni receptet om ni vill pröva på.
Marimekko skålen kommer från http://www.inneonline.s/
Ingredienser:
100g hallon
100g jordgubbar
1.5dl strösocker
250g mascarponeost
150g turkisk yoghurt 10%

Gör så här:
1.Mixa bären tillsammans med strösocker till en pure.
2.Blanda i mascarponeosten och yoghurten och mixa till en glasskräm.
3.Om du har en glasmaskin,kör glassen då i den,annars går det utmärkt att lägga
in glassen i frysen,tänk på att lägga plastfolie tätt intill glassen,och sedan
in i frysen några timmar.Sen är det klart,och kan avnjutas med färska/frysta
bär eller bara så.Blir jätte gott.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar