28 nov. 2010

Lussebullar med twist av Leila Lindholm



Jag tog receptet av Leila lindholms recept av vetebullar men la till saffran&kesella.
Här får ni receptet,för de som inte har den underbara boken "A piece of cake".
Kanelbulleformarna kommer från http://www.siluett.se/
Ingredienser:
3dl mjölk
1paket saffran
125g kesella 10%
50g röd jäst
1 1/2dl strösocker
1/2tsk salt
150g smör
1ägg
12 dl vetemjöl special(Jag använde vanligt)

Gör så här:
1.Smula ner jästen i en bunke.Värm upp mjölken,lägg i 1 saffrans påse och se till
att den är fingerljummen,37grader och häll över på jästen och rör om.
2.Lägg i strösocker,salt,ägg och kesella.
3.Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta samman till en smidig deg.
4.Jäs degen i bunken under bakduk till dubbel storlek.
5.Dela degen i 2 delar,kavla sedan ut degen,bre på smör,lägg på lite vaniljsocker,
riv grovt mandelmassa och strö på lite russin och sedan rulla ihop.Sedan är
det bara att skära i 3-4cm tjocka skivor.Och lägga på kanelbulleformar.
6.Sätt ugnen på 200grader.Låt bullarna jäsa ca 45-60minuter.
7.Pensla dem med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.
8.Grädda bullarna gyllene i ca 10-12min,beroende på ugn.
9.Låt bullarna svalna,och sedan är det bara att lägga dem i fryspåsar eller äta
direkt.

1 kommentar:

  1. smöret står ej i receptet- inte så bra...

    SvaraRadera