Det här receptet har jag alltid lyckats med och blir otrolig,saftig och god kaka,som är perfekt att göra tårta med.Har tagit bilder,steg för steg,så de blir inget fel.
Tårtbotten:
4ägg
1.5tsk bakpulver
Strösocker
Potatismjöl
Vetemjöl
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 175grader och ta fram 3 lika stora glas.Mät upp lika mycket socker
i det andra glaset.I det tredje glaset häller du upp hälften potatismjöl och
hälften vetemjöl.Och blandar i bakpulvret.
2.Vispa ägg och socker tills det är riktigt vitt och pösigt.
3.Blanda mjölblandningen och sikta ner i äggsmeten.vänd försiktigt runt mjöl-
blandningen i äggsmeten.
4.Smöra en 24diameter form och sätt en krage av bakplåtspapper runt kakan.häll i
smeten och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40min.känn med en provsticka
att kakan är torr.låt kakan svalna en stund i formen.
5.Sedan är det lättast om du plastar in kakan och lägger in i frysen nån timme,
och sedan tar ut den,och delar den i 3delar.Sedan är det bara att fylla tårtan
och plasta in den,och sedan in i kylskåpet.låt den stå och ta in de goda
smakerna i 24timmar.
Jag använder också tre-lika-receptet, det är jättebra.
SvaraRadera