18 okt. 2010

Tårtbotten







Det här receptet har jag alltid lyckats med och blir otrolig,saftig och god kaka,som är perfekt att göra tårta med.Har tagit bilder,steg för steg,så de blir inget fel.

Tårtbotten:
4ägg
1.5tsk bakpulver
Strösocker
Potatismjöl
Vetemjöl

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175grader och ta fram 3 lika stora glas.Mät upp lika mycket socker
i det andra glaset.I det tredje glaset häller du upp hälften potatismjöl och
hälften vetemjöl.Och blandar i bakpulvret.
2.Vispa ägg och socker tills det är riktigt vitt och pösigt.
3.Blanda mjölblandningen och sikta ner i äggsmeten.vänd försiktigt runt mjöl-
blandningen i äggsmeten.
4.Smöra en 24diameter form och sätt en krage av bakplåtspapper runt kakan.häll i
smeten och grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40min.känn med en provsticka
att kakan är torr.låt kakan svalna en stund i formen.
5.Sedan är det lättast om du plastar in kakan och lägger in i frysen nån timme,
och sedan tar ut den,och delar den i 3delar.Sedan är det bara att fylla tårtan
och plasta in den,och sedan in i kylskåpet.låt den stå och ta in de goda
smakerna i 24timmar.

1 kommentar: