13 okt. 2010

Tårta täckt med mmf




Jag måste avslöja att jag aldrig äter tårtor,tycker inte om grädde.Men nu när jag har hittat min passion för bakning,så är jag mer öppen för att smaka på saker som jag aldrig förr skulle smaka.Är envis av mig.Den här tårtan,och inte för att skryta men är den godaste jag nånsin smakat.Och jag gillar inte i vanliga fall tårtor.Den är fylld med  jordgubbs mousseoch glasscreme,mums.Använde 24 diameter form.Den fina guld tårtbrickan kommer från http://www.siluett.se
Receptet kommer här:

Tårtbotten:
4ägg
1.5tsk bakpulver
Strösocker
Potatismjöl
Vetemjöl

Nedre Fyllningen:
250 g jordgubbar
3-4msk snabbmarsan pulver
2-3dl vispgrädde
1.5msk strösocker

Mitten Fyllningen:
1portions påse snabbmarsan pulver
2-3dl Grädde
1msk strösocker

MMF pasta:
5dl packade marshmallos,ca 300g
2msk vatten
1msk matolja
7-8dl florsocker ev mer.

Gör så här:

1.Sätt ugnen på 175grader och ta fram 3 lika stora glas.Mät upp lika mycket socker
i det andra glaset.I det tredje glaset häller du upp hälften potatismjöl och
hälften vetemjöl.Och blandar i bakpulvret.
2.Vispa ägg och socker tills det är riktigt vitt och pösigt.
3.Blanda mjölblandningen och sikta ner i äggsmeten.vänd försiktigt runt mjöl-
blandningen i äggsmeten.
4.Smöra en form och sätt en krage av bakplåtspapper runt kakan.häll i smeten och
grädda på nedersta falsen i ugnen ca 35-40min.känn med en provsticka att kakan
är torr.låt kakan svalna en stund i formen.
5.Dags och göra jordgubbs moussen.Tina och koka upp jordgubbarna och mosa dem med
en gaffel.
6.Blanda ihop snabb marsan pulver med jordgubbarna.
7.Vispa grädden i en skål i hop med socker.Efter det,så blandar du ihop
jordgubbsmoset med grädden,så är jordgubbs moussen färdig.
8.In i kylskåpet en stund sedan är det bara att bre på tårtan.
9.Glasscreme gör du så här,du blandar 1 portions påse snabb marsan pulver
med 2dl mjölk.Häll på vispgrädde och vispa alltihop till en fast
konsistens.In i kylen en liten stund,så den tjocknar lite.Sedan är de bara att
fylla tårtan.
10.Nu har vi bara kvar att täcka tårtan med,och då valde jag mmf.Lägg marshmallows
i en skål med vatten och olja och in i mikron 1-1.5min.De ska puffa upp och bli
mjuka.Rör ordentligt i smeten så att det inte finns några klumpar kvar.
11.Lägg florsocker i en skål och häll över marshmallows smeten och arbeta med en
träsked.Konsistensen ska bli som ett kletigt tugummi.
12.Om du använder händerna,ett tips är då att smörja in dem med matolja,annars
blir det extra kladdigt.Sedan när pastan är klar,ska den vila under natten.
13.Viktigt att du plastar in ordentligt,och sedan förvarar den i en tät burk.
14.Nu när den fått vilat 1 dygn är de dags och kavla ut den,lägg maizenamjöl eller
potatismjöl på bordet och kaveln så de inte fastnar.Om du tycker att mmf
är lite hård,så är det bara att lägga in den i mikron några sekunder så blir
den snabbt lent.Sedan är de bara att kavla så pastan är 3mm,och sedan lägger
över på tårtan och skär fin kant.och dekorerar.Jag valde att dekorera blommor
och siffran för årtalet då min son föddes.Jag använde mig av marsipan med
päron smak.

1 kommentar: