12 okt. 2010

Choklad biskvier



Chokladbiskvier är så gott,mandelmassa,choklad.Underbart med en kopp kaffe.
Jag valde och göra dessa i miniformat och då fick jag 20stycken,och på det viset
kan man med gott samvete äta två eller tre stycken,de är ju så små.

Ingredienser:

Mandelbotten:
200g mandelmassa
1/2dl socker
1äggvita

Smörkräm:
150gsmör
400g florsocker
1tsk vaniljsocker
2tsk grädde
2msk kakao

200 g choklad

Gör så här:

1.Riv mandelmassan fint,blanda ihop alla ingredienser till mandelbotten och
spritsa ut på bakplåtspapper.
2.Grädda i 175grader i ca 10-20minuter.Håll koll under tiden,de skall fortfarande
vara lite sega i mitten.Låt svalna innan de tas loss från pappret.
3.Nu över till smörkrämen,och då vispar man smöret mjukt med elvisp.
4.Rör försiktigt i florsockret,vaniljsockret och grädden.Rör detta till en tjock
kräm.Smaksätt med kakaon.
5.Bred smörkrämen på biskvierna med hjälp av en spatel.Låt dessa stå kallt i kylen
en stund innan du doppar dem i smält choklad.Jag valde att doppa dessa i vanlig
ljus choklad.Men nästa gång så ska jag doppa de i härlig jordgubbs choklad,och
lime.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar