30 juni 2010

Nutellafyllda chokladcupcakes med vit chokladfrosting


Ingredienser

125 g rumsvarmt smör
2,5 dl socker
1 dl ögon cacao
3 dl mjöl
2 st stora ägg
2 tsk vaniljsocker
2 dl kokande vatten
2 tsk ögon bakpulver
1 nypa salt

Fyllning
ca 2 dl Nutella

Vit chokladfrosting
200 g cream cheese
150 g rumsvarmt smör
100 g ögon vit choklad
ca 6 dl florsocker

1.Värm ugnen till 190 grader.


2.Rör ihop kakaon med det kokande vattnet i en liten skål. Låt svalna.


3.Blanda mjöl, bakpulver och salt i en annan skål.


4.Vispa smör och socker luftigt med en elvisp. Tillsätt äggen, ett i taget, och vispa till en jämn smet.


5.Tillsätt vaniljsockret och sedan mjölblandningen och vispa samman. Tillsätt kakaomixen och rör till en jämn smet.


6.Fyll varje muffinsform (gärna i muffinsplåt) till 2/3 med smet och grädda i ugnen 16-20 minuter. Kontrollera med en tandpetare att muffinsen inte är kletig inuti. Låt svalna.

7.Gröp ur alla muffins och fyll med en klick nutella.

Frosting: Vispa rumsvarmt smör luftigt. Smält chokladen och låt svalna en stund.


Blanda ihop smöret och den smälta chokladen.


Tillsätt cream cheese och florsocker och vispa tills frostingen får en lagom fast konsistens. Tillsätt karamellfärg om du vill färga frostingen.


Spritsa eller bred frostingen på muffinsen.Strö på strössel eller annat gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar