25 juni 2010

Mäktig Chokladkaka


Ingredienser:

200g rumsvarmt smör

3 dl strösocker

3 ägg

1 1/2 dl kakao

5 dl vetemjöl

1/2 tsk bakpulver

1 1/2 tsk bikarbonat

1 tsk vaniljsocker

1 tsk salt

3 dl vatten

Chokladkräm:

500 g mörk choklad ( minst 50% kakaohalt)

1 dl vispgrädde

150 g smör

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 175grader.Smörj och mjöla en rund bakform,ca 2 liter.

2.Vispa smör och socker poröst.Tillsätt äggen,ett i taget.

3.Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med

vattnet i smeten.Vispa till en slät smet.

4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min , eller tills provstickan är

torr.Låt kakan svalna på ett galler.Gör under tiden chokladkrämen.

5. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vatten-

bad.Låt svalna helt.

6.Vispa sedan med elvisp till en slät kräm.

7. När kakan är kall,skär den i två bottnar och bred chokladkräm på den

undre delen.

8. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen

över hela kakan,även på sidorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar