Ingredienser:
200g rumsvarmt smör
3 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
5 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk salt
3 dl vatten
Chokladkräm:
500 g mörk choklad ( minst 50% kakaohalt)
1 dl vispgrädde
150 g smör
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175grader.Smörj och mjöla en rund bakform,ca 2 liter.
2.Vispa smör och socker poröst.Tillsätt äggen,ett i taget.
3.Blanda de torra ingredienserna och varva ner dem tillsammans med
vattnet i smeten.Vispa till en slät smet.
4. Häll smeten i formen och grädda i ca 40 min , eller tills provstickan är
torr.Låt kakan svalna på ett galler.Gör under tiden chokladkrämen.
5. Smält chokladen tillsammans med grädde och smör i en skål över vatten-
bad.Låt svalna helt.
6.Vispa sedan med elvisp till en slät kräm.
7. När kakan är kall,skär den i två bottnar och bred chokladkräm på den
undre delen.
8. Lägg försiktigt på den andra delen och bred resten av chokladkrämen
över hela kakan,även på sidorna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar