27 juni 2010

Jordnöts Tårta




Botten:

1 dl ljus sirap

250 g Jordnötssmör krokant

6 dl Rice Krisp

Tryffel:

400 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

1 dl mjölk

Gör så här:

1. Klä botten med bakplåtspapper på en form med löstagbar kant,ca 22 cm

i diameter.

2. Koka upp sirapen i en kastrull & rör ner jordnötssmöret.

3. Värm försiktigt upp blandningen så att jordnötssmöret smälter,men

låt den inte koka. Dra kastrullen från plattan & rör ner rice krisp.

4. Krossa rice krispen lite & blanda tills de är helt täckta av jordnötssmeten.

5. Tryck ut massan i ett jämnt lager i botten av formen.Hacka

mjölkchokladen ganska fint & lägg hacket i en bunke.

6. Koka upp grädden & mjölken & slå den heta blandningen över chokladen.

7. Mixa till en jämn massa i matberedare eller med en mixerstav & häll

tryffeln i formen.

8. Låt stelna i kylskåp,gärna över natten så den stelnar ordentligt.

9. Lossa tårtan från formens kant med en vass kniv.

10. Över tårtan har jag lagt marmorerad choklad över,och på sidan la jag

lite choklad som jag gjort själv genom att tempera chokladen.

1 kommentar:

  1. VILKEN FANTASTISK TÅRTA!!!
    Den ska jag bara p lördag till tjejmiddagen!
    Och tack för att du lägger ut recepten!!
    Kommer göra den rosa med hjärtan till min dotters 3 årsdag!! Här finns superfina tårtor o jag kommer också skicka länken till mina väninnor för det är fler än jag som str där med hjärnsläpp så fort man ska baka till olika tillställningar!!
    Nu äntligen finns det tips och ideer!! Din sida kommer sparas i favoriterna =)

    SvaraRadera