Ingredienser:
2 gelatinblad
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (½ g)
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
5 dl vispgrädde
1 paket saffran (½ g)
½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
Chokladtryffel:
42g vispgrädde
15g honung
70 g mjölkchoklad
20g osaltat smör
Gör så här:
1.Koka upp grädde, saffran och socker i en kastrull.
2.Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter.
3.Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
4.Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 tim.
2.Ta upp och lägg ner gelatinbladen i gräddblandningen så att de smälter.
3.Låt svalna och tillsätt vaniljsockret.
4.Häll upp i formar eller i glas. Låt stelna i kylen i minst 3 tim.
5.Gör tryffeln efter att pannacottan stelnat ordentligt.
6.Koka upp grädde,honung .Ställ åt sidan och häll i den hackade chokladen och rör om.
7.Tillsätt smöret och rör om tills den blir slät och fin.
8.Häll över pannacottan och låt stelna till i kyl.Vill ni servera frukt uppepå gör det precis innan
de ska avnjutas.
Receptet på pannacottan hittade ja hos MatklubbenKram
Det låter mycket gott!
SvaraRaderaJa älskar man saffranspannacotta så är det smaskens
RaderaJa saffranspanacotta är riktigt gott:)
SvaraRaderaHa en fin dag!
Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack,detsamma
RaderaÄlskar oxå saffran så detta ser lovande ut :)
SvaraRaderakul och höra
RaderaLåter ju helt galet gott!! Det blir söndags fika:)De var väldigt fina oxå kram sandra
SvaraRaderaÅh vad häftigt,hoppas de gillas
RaderaTack tack
Åh, är det lika gott som det är snyggt är det här en livsfarlig dessert
SvaraRaderaÅh tack,hehehe.
RaderaDen ser ju helt underbar ut Simone!!
SvaraRaderaTack söta Nellie,härligt och höra
RaderaJag gjorde en saffranspannacotta förra året och det blev så gott!! Så gott med chokladtryffeln ovanpå!!! Fin blev den oxå!!
SvaraRaderaJa choklad bryter de så fint så.choklad+saffran (L)
RaderaTack glad ja blir
Åh vad gott! Längtar till jag också ska dra igång allt julrelaterat bak!
SvaraRaderaa längtar ja oxå,har inte ens börjat,bara testar några saker ja inte ätit
RaderaLjuvligt! Vill smaka på den NU Simone gaahhh!
SvaraRaderaheheheh,de skulle du få mer än gärna.otur att man bor långt ifrån
RaderaSå gott! Och så lyxigt det ser ut!
SvaraRaderaTack,man äter ju med ögat så försöker så gott ja kan och få en lyxig känsla på de mesta.
RaderaFinns mycket gott man kan göra med saffran! Har försökt att inte tjuvstarta med julbaket, jag.. men det är svårt, har så mycket idéer jag vill testa! :)
SvaraRaderaA otroligt mycket,ska bli spännande och se vad alla kommer hitta på.a ja har oxå många ideèr men tyvärr brukar ja inte hinna med allt.min lista brukar bli för lång*ler*
Radera