28 nov. 2012

Hasselnötskakor

Mördeg som baskaka och hackade hasselnötter runt om är otroligt gott och har man börjat ta en kaka har man svårt och sluta.När ja kom hem hade mannen tryckt i sig mer än halva plåten,så betyget blev
mer än välgodkänt så gillar ni småkakor måste ni pröva på dessa.Jag har halverat receptet men vill ni ha 50st kakor så dubbla receptet bara.



Ingredienser:
125g smör
1dl strösocker
0.5äggula
1.5dl socker
0.5dl maizena
0.5 tsk äkta vaniljsocker
knivsudd salt
0.5dl hasselnötter(hackade)

Gör så här:
1.Kör smör och socker i matberedaren.Tillsätt äggulan.
2.Blanda sedan i mjöl,maizena,vaniljsocker och salt och arbeta snabbt till en smidig deg utan
   att överarbeta degen.
3.Rulla degen till en rulle ,ca 4cm i diameter.Täck med plastfolie och ställ in i kylskåpet i minst
   en halv timme.
4.Under tiden sätt ugnen på 125g.
5.Skär degen sen i tunna skivor och lägg på en plåt med bakplåtspapper.
6.Grädda kakorna mitt i ugnen i ca 30minuter.De ska knapp få någon färg,men ändå inte va
   mjuk på undersidan.Kolla innan du tar ut från ugnen.Mina var längre än 30min men de är oxå olika
   och beror på ugnen.
7.De ska knappt få någon färg på översidan.Låt kakorna svalna helt på plåten innan du tar upp dem,
   annars är de en risk att de går sönder.
Tips:Förvara kakorna nånstans torrt,helst i burk.
Receptet kommer från "Två systrars söta" Monica & Lisa Eisenman

Kram

16 kommentarer:

  1. Vilka goda småkakor, kan tänka mig att de smälter i munnen!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a verkligen,smulade sig sönder,mmmm
      perfekta småkakan är de verkligen

      Radera
  2. Ja, jag vill ha en eller tre:) Låter supersmarriga!

    SvaraRadera
    Svar
    1. hehehe,sorry gumman de gick slut på direkten

      Radera
  3. Det är livsfarligt med småkakor eftersom det är så lätt att ta en till och en till och... Helt plötsligt har man stoppat i sig alldeles för många. Men gott är det med nötkakor! Kram!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a dessa har verkligen den effekten,hehehe japp de är det verkligen

      Radera
  4. Mördeg och hasselnötter... mmm sounds lovely, vill ha jag också!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a dem är verkligen de,måste testa nån gång Amy

      Radera
  5. Så söta de ser ut! Älskar kakor som man doppat/rullat i något runt om så här. Det ser så där extra lyxigt ut=)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack snälla.a inte ofta ja gör det men nöjd blev ja

      Radera
  6. Ska man rulla hela rullen i hackade hasselnötter innan man skär den i skivor? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag gjorde inte de men de borde man ju göra,smart idè ska ja nog testa nästa gång :D

      Radera
  7. Åh vad jag längtar tills jag ska börja baka lite gott och blandat och inte bara hålla på med tårtor. De ser mumsiga ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket.a kul och variera och passande nu till jul när man har de som ursäkt

      Radera
  8. Svar
    1. a dem är riktigt goda,älskar den mördegen och perfekt och variera med andra smaker.

      Radera