För ett tag sedan testade jag och gjorde dessa små kakor.Har tidigare ätit dem men då vi var i Syrien och de var så goda.Små kakor som smälter i munnen."Ghraybeh" är ursprungligen libanesiska smör kakor och är enkla och göra.
Ingredienser:
150g smör
150g florsocker
300g vetemjöl
Pistage eller pinjenötter
Gör så här:
1.Mixa smöret och florsockret samman.Sikta mjölet och blanda ihop allt,kommer bli en smulig deg
först så gäller och knåda ordentligt tills degen går samman.
2.Plasta in degen och ställ in i kylskåpet ca 30minuter.
3.Sedan är det bara och ta en bit av degen och ställa in i kylskåpet igen då annars den blir svår
och hantera då den blir rumstemp.
4.Man kan såna fall rulla ut avlånga korvar och sätta fast dem så de blir en rund ring eller göra små
bollar som ja valt och göra.
5.Sen lägger man antigen pistage eller pinjenöt i mitten och gräddar dessa små kakor i ca 8-10 min
på 160-175g.Lär känna din ugn.De ska inte få färg.
6.Låt dem svalna innan du tar bort från plåten annars risken att de går sönder.Väldigt känsliga
Kram
Vad fina de är med pistagen i mitten!
SvaraRaderatack söta
RaderaDe ser ljuvliga ut! Ibland behöver man inte krångla till det med 19 olika ingredienser!
SvaraRaderanä ibland är de enkla allra godaste.
RaderaSer nästan ut som indiska kakor men när jag ser ingredienserna så är det inte det :) Ser fina ut!
SvaraRaderaa många kakor som liknar varandra,finns ett liknande med semolina.kanske är de.tack tack
RaderaPåminner lite om den svensak hasselnötskakan. Men jag föredrar nog pistagenötter. Det är ju mycket godare!
SvaraRaderaa vissa säger att de liknar sandkaka,men själv aldrig ätit dem så ingen aning.
Raderaa pistage är mumma
h