31 okt. 2012

Ghraybeh

För ett tag sedan testade jag  och gjorde dessa små kakor.Har tidigare ätit dem men då vi var i Syrien och de var så goda.Små kakor som smälter i munnen."Ghraybeh" är ursprungligen libanesiska smör kakor och är enkla och göra.



Ingredienser:
150g smör
150g florsocker
300g vetemjöl
Pistage eller pinjenötter

Gör så här:
1.Mixa smöret och florsockret samman.Sikta mjölet och blanda ihop allt,kommer bli en smulig deg 
   först så gäller och knåda ordentligt tills degen går samman.
2.Plasta in degen och ställ in i kylskåpet ca 30minuter.
3.Sedan är det bara och ta en bit av degen och ställa in i kylskåpet igen då annars den blir svår
   och hantera då den blir rumstemp.
4.Man kan såna fall rulla ut avlånga korvar och sätta fast dem så de blir en rund ring eller göra små 
   bollar som ja valt och göra.
5.Sen lägger man antigen pistage eller pinjenöt i mitten och gräddar dessa små kakor i ca 8-10 min
  på 160-175g.Lär känna din ugn.De ska inte få färg.
6.Låt dem svalna innan du tar bort från plåten annars risken att de går sönder.Väldigt känsliga


Kram

8 kommentarer:

  1. Vad fina de är med pistagen i mitten!

    SvaraRadera
  2. De ser ljuvliga ut! Ibland behöver man inte krångla till det med 19 olika ingredienser!

    SvaraRadera
  3. Ser nästan ut som indiska kakor men när jag ser ingredienserna så är det inte det :) Ser fina ut!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a många kakor som liknar varandra,finns ett liknande med semolina.kanske är de.tack tack

      Radera
  4. Påminner lite om den svensak hasselnötskakan. Men jag föredrar nog pistagenötter. Det är ju mycket godare!

    SvaraRadera
    Svar
    1. a vissa säger att de liknar sandkaka,men själv aldrig ätit dem så ingen aning.
      a pistage är mumma
      h

      Radera