9 nov. 2011

Mandelkorgar

Dessa är bara för söta,och perfekta att lägga glass i,mousse eller de som faller dig i smaken.
Blir två i ett,dekoration och ätbart vilket är perfekt.I morgon får ni se vad jag använde dessa till.
Ingredienser:



25g smör
0.25dl socker
0.5msk honung
0.5msk vetemjöl
0.5msk mjölk
25g mandelspån
Gör så här:
1.Sätt ugnen på 250grader.Smält smör i en kastrull och rör i socker,mjöl,honung och mjölk till en jämn
   smet,rör i sedan mandelspån.
2.Sjud under omrörning nån minut.Lägg bakplåtspapper på en plåt.Klicka ut fyra klickar med rejält
   mellanrum.
3.Grädda i mitten av ugnen i 6-7min.Låt de svalna något innan du tar loss dem och formar till korgar över
    uppochnedvända glad.Låt dem stelna och svalna.
4.De ska sedan förvaras i lufttät kakburk annars blir de klibbiga,om nu så inte ni ska använda dem direkt.


Kram

2 kommentarer:

  1. Vilken bra idé, det blir både snyggt och man kan äta den sen :)

    SvaraRadera
  2. Martina-a ätbara skålar gör man inte ofta,och gästerna kommer garanterat bli imponerade.
    nu blev ja allt sugen på glass och bär över,mums

    SvaraRadera