I går blev det att göra toscakaka,det var evigheter sedan jag åt det.Det är som en vanlig sockerkaka med ett härligt,knäckande mandellager uppe på.Av några av mandelkorgar ja gjorde i går,bröt jag sönder och använde som dekoration på sidan,så kakan blev lite finare.
Ingredienser:
100g smör
2ägg
1 1/2 dl socker
2dl vetemjöl
1tsk bakpulver
1/2dl vispgrädde
Glasyr:
100g smör
3/4dl socker
2msk ljus sirap
2msk vetemjöl
2msk mjölk
50g mandelspån
Gör så här:
1.Sätt ugnen på175grader.Smörj och bröa en rund form med löstagbar kant(24cm)i diameter.
2.Smält smöret och låt det svalna.Vispa ägg och socker pösigt.
3.Tillsätt mjölet,bakpulvret,smöret och vispgrädden.Häll smeten i formen.
4.Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20-25min.Blanda ingredienserna till glasyren under tiden den är
och gottar sig i ugnen.Då ska du ta fram en liten kastrull och hälla alla ingredienser i den och värma
försiktigt under omrörning tills det tjocknat.
5.Bre glasyren på kakan då den varit inne ca 20-25min.Flytta upp kakan till mitten av ugnen och grädda
ytterligare ca 15minuter.Låt svalna innan du serverar,blir godast då
Kram
Tack för tipset ! jag skickade faktiskt in en bild på pepparkakan Viggo ;)
SvaraRaderaGottigt!
SvaraRaderaToscakaka är mycket gott!
SvaraRaderaÅh toscakaka är ju sååå gott =)
SvaraRaderaFröken M-det är lugnt,åh så söt
SvaraRaderaAmy`s piece of cake-jajamensan
Hovkonditorn-a man glömmer lätt bort den här kakan,va flera år sen sist jag åt denna
Milli-absolut
Toscakaka är verkligen gott!!
SvaraRaderaSv: Nej det var verkligen bageriverksamhet igång här hemma, men sen skulle ju alla få frukost också :)
SvaraRaderaÅh, tosca, min mamma är väldans förtjust i det.
Tina-Håller fullständigt med dig.
SvaraRaderaEmilia-a men de är ju snällt av dig.a nog uppskattat,tyvärr äter man den inte allt för ofta.