26 jan. 2013

Lakritspannacotta

Är det något jag är svag för så är det salt lakrits och har sett hos många bloggar som skriver om lakritspannacotta och att de är så gott så jag var tvungen och testa igen.
Gott var det men ändå lite konstigt tyckte jag att de var.Jag är van och äta lakrits så, då den är hård och enbart lakrits smak.Pannacotta vet alla att de är krämigt och lent så det här var absolut en
annorlunda upplevelse.Toppade med granatäpple bara för att de blev så mycket finare.


Ingredienser:
2.5dl vispgrädde
1 gelatinblad
0.25dl socker
0.5msk lakritspulver

Gör så här:
1.Blötlägg gelatinbladet i minst 5minuter.
2.Koka upp grädde,socker och lakritspulver.Krama ur gelatinbladet och tillsätt det i
   gräddblandningen.
3.Häll upp i glas och låt stå och stelna i kylskåp,minst 2 timmar.
Tips:Toppa med färska hallon,granatäpple eller varför inte krossade turkisk peppar och med grädde
 på toppen.

Receptet hittade jag hos Tina http://peachloveinfood.blogspot.

Kram

10 kommentarer:

  1. Vad kul att du testade denna!! Tack för att länkade tillbaka!! Du har verkligen fått smak för pannacotta!! Och det är ju sååå gott!!

    SvaraRadera
  2. Lakrits är en favorit och pannacotta låter bra!

    SvaraRadera
  3. Har aldrig gjort pannacotta på lakrits men det låter ju onekligen gott! Älskar all form av lakrits!

    SvaraRadera
  4. Älskar också lakrits men är också lite tveksam om det fungerar som pannacotta. Men jag kanske ska prova i alla falla....

    SvaraRadera
  5. Det är väl just brytningen mellan dem lena pannacottan och lakritsen som gör det :) Låter gott, tycker jag!

    SvaraRadera
  6. Lakrits som är så gott!!! Blir dock lite fundersam när det gäller pannacotta, kanske man ska pröva så man vet om det är gott eller inte =)

    SvaraRadera
  7. Det är riktigt gott... Åt sån på lakritsmässan:)
    Trevlig söndag
    Kramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  8. Kan inte minnas att jag varken har gjort el ätit pannacotta innan men jag prova den här och tyckte det var rätt gott.Gillar man lakrits så tycker jag man ska prova!Det var ju väldigt enkelt att göra :)

    SvaraRadera