26 dec. 2012

Nougat mandlar

Dessa godingar gör jag varje år och jul utan nötter är ingen Jul.När man tar första tuggan så känner man den mjuka nougaten med smak av kanel och kakao,sen kommer den krispiga mandeln och då njuter man för fullt och kan lova att man inte kan bara ta en.
Kan varna att man blir allt kladdig när man gör dem men de är dem så värda.



Ingredienser:
1dl sötmandlar
250gnougat1 msk mald kanel1 msk kakao (rödbrun)

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Rosta mandlarna på en plåt i cirka 10 minuter. Låt dem svalna.
3. Blanda kanel och kakao i en liten skål.
4. Rulla in dem i ett tunt lager nougat och rulla mandlarna i kakaoblandningen.
5. Ställ mandlarna i kylen och servera dem kylda.
Receptet är Leila Lindholms med lite ändringar av mig
 
Kram

20 kommentarer:

  1. sv: ja den är jättegod, rekommenderas verkligen :)

    SvaraRadera
  2. Mums det här låter som ett julgodis i min smak! Måste spara receptet så jag kommer ihåg att göra sådana till nästa jul. :-)
    God fortsättning på dig! :-) Kram Carro

    SvaraRadera
  3. Gahhhh vad gott kramar och god fortsättning! Sofia

    SvaraRadera
  4. Jag gjorde liknande med saltrostade mina mandlar... Riktigt gott!!
    Ha en riktigt fin dag
    Kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se

    SvaraRadera
  5. Dessa måste jag prova att göra, låter supergott!

    SvaraRadera
  6. Låter helt underbart gott! Får nog testa dessa, utan att det är jul :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. heheheh,ja man behöver inte göra dem bara under jul.man kan välja och ta bort kanel så funkar de året runt.

      Radera
  7. Kan tänka mig att göra dessa även när det inte är jul

    SvaraRadera
  8. Ser jätte gott ut!!!

    Gott Nytt År :)

    SvaraRadera
  9. Godis är gott! Kram och gott nytt år!

    SvaraRadera
  10. Nougat och mandel kan det bli bättre :)
    Önskar dig ett gott nytt år

    SvaraRadera