Nu börjar det närma sig Jul och julgodis kan man förbereda ett bra tag innan bara man ser till att inte äta upp allt bara.Dessa är försvinnande goda och inte alls så svåra och göra.Det som tar tid är att slå in alla i cellofan och snöra runt men det är det värt när man ser hur slutresultatet blir.Dessa blev fasta och fina men så fort man tog första tuggan så smälte de i munnen på en.
Ingredienser:
1dl ljus sirap
3dl socker
2dl vispgrädde
100g smör
1.5tsk vaniljsocker
2msk Cane Syrup
Gör så här:
1.Smält smöret i en tjockbottnad kastrull.Blanda i de övriga ingredienser och rör om .Låt kola koka
utan lock tills den uppnår 123grader.
2.Lägg bakplåtspapper på en 20x30cm form och häll i kolan för att låta den svalna helt.
3.Skär sedan i den storlek som passar dig och slå in i smörpapper/cellofan och snöra sidorna.
Kram
Så fina de är och gräddkola är så gott!
SvaraRaderaTack,a faktiskt för goda t.om
RaderaSnyggt Simone:) Ännu ett ljuvligt recept som gör mig lite avundsjuk;)
SvaraRaderaTack söta.ehehhe,bara ut i köket och börja göra julgodis du oxå :D
RaderaIkväll ska jag stå och doppa mina lakritskolor i mörk choklad, ett pilljobb bara det. Jag slår också in i cellofan men jag sätter en genomskinlig klisterlapp och fäster ihop det till ett litet paket. Jag gör så många kolor att jag skulle få hålla på i en vecka annars! Dina kolor ser fantastiska ut!!! Kram!
SvaraRaderaåh lycka till.ja det kan ja tänka mig.Som tur hade ja inte så många men smart idè.
RaderaTack snälla
ÅÅÅH det låter som en perfekt gräddkola! Verkligen äälskar gräddkola ;D Du gjorde som så fina också <3
SvaraRaderaBlev riktig stolt över mig själv som lyckades så himla bra med dem.a ja med är en gottegris och de är storfavorit på bordet.Tack snälla.
RaderaJa, det är väl lite det som är problemet, godiset försvinner lite väl snabbt och kvar blir väl inget... Men då får vi göra nytt:)
SvaraRaderaVäldigt fint inslagna är dom, inget som vi har tålamod med:)
Ja för snabbt här hemma hos oss då vi alla tre är gottegrisar,men ja har gömt de lilla som var kvar så förhoppningsvis finns de till juldagen.
RaderaTack,heheh har oxå dåligt med tålamod men hade inte så många så ja stod ut
Gott med gräddkola men jobbigt att vira in varje hehe. Cane suryp, är det sockerrörsbaserat?
SvaraRaderaSv: Förstod att du för ett tag sedan frågade om kamera inne hos mig men jag förstod inte riktigt din fråga...
a sjukt gott,ja de är jobbigt men som tur är dessa värt besväret.
Raderacane syrup är rörsocker sirap och finns i mathandeln.
Ja undrade vad för kamera du använder,du får alltid så fina bilder.
Gräddkola är en favorit. Jag har en förmåga att äta upp allt innan jul.....
SvaraRaderaJa en av mina oxå,så goda.A vi har inte många kvar,maken och ja har gått på dem,får nog göra en ny sats för de lär inte va kvar
Radera