När jag gjorde pyramid pralinerna så blev de över tryffel och då passade jag på och göra dessa små tryffelbollar som jag rullade i kanderade hasselnötter som jag hade mixat lite.
Otroligt goda som smälter i munnen,och när man tar första tuggan känner man de krispiga nötterna.
Ingredienser:
Nougattryffel:
60g grädde
1 klick smör
1msk Honung
150g Nougat
Krokant:
1 1/2dl strösocker
1dl hasselnötter
Gör så här:
1.Nougattryffel:Häll grädden,honung i en liten kastrull.Efter att honungen smälts
ta bort från
värmen och lägg i nougaten och rör om.Sist i med smöret.Ska
bli en jämn,fin glansig tryffel.
2.Krokant:Smält sockret i en stekpanna,rör
när de har smälts .Ta av från plattan när sockret fått
färg.Blanda i då
nötterna och rör om.
3.Häll på bakplåtspapper och låt stelna.Bryt i mindre
bitar och sen mixa i din assistent en liten
stund,ska fortfarande vara
grovt men ändå lagom.
4.Blanda sedan krokanten i tryffeln,dock använde jag
inte all krokant.Använd ögonmått,blir allra
bäst då så de inte bara
blir krokant.
5.Ställ i kylen till dagen efter så den hinner bli hård,sen är det bara och rulla små bollar och rulla
dem i kanderade hasselnötterna och ställ in i kylskåpet tills de ska avnjutas.
Kram
Oh så goda de låter! den där skålen skulle inte få stå orörd många minuter hemma hos mig!
SvaraRaderaheheheh,nä den skålen höll sig inte länge här heller :D
RaderaMen hallå vad gott. Och med krokanten....ojojoj!!
SvaraRaderaa lyxigt värre med krokant,mmm upplevelse :D
Raderayummie säger jag... att du alltid ska ha sådana här smarrigheter på kvällen :)
SvaraRaderahehehehhe,ja vet,farligt och titta in här då.
RaderaSå gott, och smälter i munnen säger du, åh :)
SvaraRaderaa verkligen,ruskigt farliga och ha i sin närhet
RaderaOMG.... låter helt underbart, måste testas!
SvaraRaderaJa de tycker ja,riktigt smarriga
RaderaLåter riktigt smarrigt!
SvaraRaderaKramar från Victoria på www.victoriasprovkök.se
Tack,de var fantastiskt goda
RaderaYum Yum! :D
SvaraRadera:D
RaderaDessa måste jag göra till julfikat! :D Tack för all inspiration! Mvh Stephanie @
SvaraRaderahttp://www.mondoblog.se/vitlokochenpralin
åh vad kul.hoppas ni gillar dem
RaderaFina tryfflar! Jag håller på att hitta ett gäng goda tryfflar som man kan göra till jul och ge bort! Dessa kanske får ligga med i asken! :) Tack för inspiration!
SvaraRaderaen klick smör..? Hur mycket på ett ungefär??
SvaraRaderaVill inte sabba hela smeten :P
En halv tsk,de går inte och förstöra smeten.Smöret ger den en härlig glans och med smör blir allt godare.Lycka till
Radera