Måste erkänna och säga att amerikanska bagels är mycket godare än de svenska .Dessa gillades av alla här hemma.Och när de gäller bagels så är mina favoriter med vallmofrö och med ost.Vad är din/dina favoriter?
Ingredienser:
5dl vatten
25g jäst
50g vit sirap
25g olivolja
ca 850g manitoba cream vetemjöl
20g salt
Gör så här:
1.Smula ner jästen i assistent bunken och häll över vatten och rör om lite.
2.Häll i sirap,salt,oljan och sist sikta i mjölet.Kör igång assistenten och låt de köra 10-15min.
3.Lägg på bakduk över bunken och låt vila i ca 15min.
4.Ta lite av degen och rulla till en längd och forma till ringar.
5.Lägg en tallrik och sen en kökshandduk och häll på lite vatten,men inte så mycket.
6.Sen när man format bageln så ska man lägga de på köksduken och sen ta upp och lägga dem
i andra tallriken där fröna finns.
7.Lägg upp 9 st bagels på varje plåt med bakplåtspapper under,gör du större så får du plats med 6st.
8.Lägg duk över och ställ i kyl över natten.
9.Dagen efter,ta ut plåtarna från kylskåpet och låt jäsa i rumstemp i ca 40-45 min.Under tiden kan
du sätta på ugnen på 250g men så fort du sätter in plåten så sänk direkt till 200g och kasta
en halv dl under plåten och stäng luckan.Tar ca 12-15min och bli klara.
Receptet hittade jag i Sos häfte (socker & sirap)
Kram
Jag älskar bagels. ett tag levde jag på det! Så mycket tycker jag om dom!
SvaraRaderahehehe,a ja åt de varje dag då ja hade praktik.de var så gott
RaderaSer smarrigt ut, speciellt dem med ost ;)
SvaraRaderaa dem försvann väldigt fort :D
RaderaÅh vad gott, vad duktig du är! :-) Skulle gärna ta en med vallmofrön. ;-) Jag har aldrig bakat bagels men får prova någon gång.
SvaraRaderaHoppas du har en jättebra helg! :-) Kram Carro
Tack söta du.hehe,a samma här.ja absolut,superlätta och göra
RaderaTack hoppas du oxå haft de gött
Kram
Behöver du en ny bilbarnstol??
SvaraRaderaJag tävlar ut en i min blogg, en Britax!
http://nilssonpettersson.blogg.se/2012/november/tavling-vinn-bilbarnstol-och-extratavling.html#comment
Gott med bagels! Jag brukar äta multi grain bagel på Starbucks som är mycket god!
SvaraRaderaa starbucks har inte vi här,men på bageri kan man hitta bagels men ja tycker de är roligare o baka,en ursäkt oxå till o få ställa sig i köket :D
RaderaJisses vad gott!!
SvaraRaderaTack för receptet fina Simone :)
De var så lite,hoppas de gillas
RaderaKram
Gott, gott, så härligt att njuta av nybakat på morgonen!
SvaraRaderaAbsolut,ibland får man lyxa till de ,här blir de dock ofta,hehehe
RaderaÄlskar bagels, så duktig du är Simone! Måste erkänna att jag tycker det är lite omständigt att göra dessa rackare... ;)
SvaraRaderame too,tack söta Amy.tar bara tid men mina blev inte så fina den här gången,får träna lite
RaderaJag har samma favvisar som du bortsett från vitlöksbagels jag åt i Kanada flera år sen :)
SvaraRaderavitlöksbagels har ja inte smakat,men skulle lätt äta till middag men inte till frukost.
RaderaDessa måste jag ju prova!
SvaraRaderaKika gärna in & lämna gärna en kommentar på min sida:
iannasskafferi.se
Hälsning Anna
Va kul,hoppas de gillas.
Raderatack för tipset,ska ta mig en titt
Bagels åt jag mycket när jag var i *USA. dom ska vara så där härligt sega och goda!!!
SvaraRaderaa exakt dem blev sega och goda..mm
Raderahejsan! en liten fråga bara... =)
SvaraRaderavad är manitoba cream vetemjöl o vart kan man få tag i det... =)
De är ett vetemjöl som är lite starkare än vanligt.Jan hedh är på framsidan och är ett lila paket.Finns nog i varje matbutik.
Radera