När jag gjorde prinsesstårta förra veckan så gjorde jag efter Jan Hedhs recept på vaniljkräm och det ångrade jag inte för en sekund.Faktiskt den godaste vaniljkräm som jag ätit på länge.
Riktig krämig vaniljkräm med intensiv smak av vanilj som smälter i munnen.Perfekt för att fylla din tårta eller varför inte bullar,vad du än väljer kommer de bli succè.
Ingredienser:
500g mjölk
1 vaniljstång
120g äggula(6st)
125g socker
40g
majsstärkelse
25g osaltat smör
Gör så här:
1.Häll mjölken i en tjockbottnad kastrull.Dela vaniljstången på
längden och skrapa ur fröna.
Lägg fröna och vaniljstången i mjöken och låt
det koka upp.
2.Ta kastrullen från värmen och låt stå och dra i 10-15min.Ta
upp vaniljstången.
3.Vispa äggula,socker och majsstärkelse lätt och
luftigt.
4.Häll mjölken i äggblandningen under vispning.Vispa tills de blir
helt slät.Häll tillbaka blandningen
i kastrullen.
5.Värm under nogrann
omrörning med visp tills krämen kokat upp ordentligt.Den ska
vara så
tjock att man knappt kan vispa.
6.Tillsätt smöret och ta bort från värmen och vispa
tills smöret har smälts.
Receptet hämtade jag från recept.nu
Kram
Mmm, ser riktigt fin ut och jag kan förstå att den smakade utmärkt i både tårta och som den är.
SvaraRaderaKram
Tack snälla.Japp man kunde skeda ur,livsfarlig kräm,hehehe
RaderaLyxigt in deed vännen, mums säger jag som älskar vaniljkräm!
SvaraRaderaja visst är det.allt blir lyx när de är hemmagjort tycker ja.för vem som helst kan ju gå köpa bakverk men inte alla kan göra dem :D
RaderaVaniljkräm är så gott och godast att göra själv!
SvaraRaderaHåller verkligen med.yummi
RaderaSer tjock & fin ut, den får vi prova! :)
SvaraRaderaJapp de tycker ja :D
RaderaSer hur gott ut som helst, riktigt smarrigt med egen vaniljkräm :-)
SvaraRaderaGu vad du är duktig, din drömrulle ser fantastisk ut, jag skulle aldrig kunna göra en rulltårta .
Kram/
Tack söta Anna.Visst blir det,allt som är hemmagjort är ju gjort av kärlek och inga maskiner så de är nog därför oxå :D
RaderaTack så mycket.Jo du är duktig,du skulle nog göra finare än min t.om
Kram på dej
Mmmmm, sparar den till nästa tårta, vilket blir snart.
SvaraRaderaDu är fantastisk.
hehehe,gör så.hoppas ni gillar den lika mycket som vi gjorde.
RaderaTusen tack gumman,snällt sagt.du är oxå underbar
Jamän visst är det gott med egen gjord vaniljkräm. Så skillnad på smak.
SvaraRaderaSå klart,stor skillnad.älskar hemmagjord,yummi
RaderaAldrig att man köper vaniljkräm från affären när man väl gjort sin egen! Din ser riktigt god och krämig ut, som den ska vara!
SvaraRaderaNä visst är det så,man blir allt kräsen.Tusen tack,japp krämig och god
RaderaHej Simone..
SvaraRaderaDet lustiga är att jag aldrig gillat att göra egen. Jag gillar den man blandrar med pulver för jag gillar inte smaken på den hemmagjorda. Den smakar inte så mycket vanilj.. Men jag blir glad när du skriver här ovan att denna gjorde det.. Så nu måste jag testa den.. Tack för inspirationen vännen..
Kram
Hoppas du testar och göra din egna,för när du väl hittar din favorit så vet ja med 100%säkerhet att du aldrig kommer använda dig av pulver,för de är verkligen inget för mina smaklökar men den här är för god för att inte testa på.
RaderaDe var så lite så