kommer ni inte ångra er.
24st bröd
Ingredienser:
50g jäst
5dl vatten
2 1/2dl dinkelmjöl fullkorn
2 1/2dl grahamsmjöl
6 1/2dl manitoba cream
2msk honung
2tsk salt
2msk rapsolja
Durum mjöl
Gör så här:
1.Smula jästen i en bunke.Häll över fingervarmt vatten över jästen 37g och rör om tills de löses upp.
2.Tillsätt honung,salt,olja,graham,dinkel i din bakmaskin och kör igång på låg hastighet.
3.Tillsätt manitoba cream lite i taget tills du får en fast deg.
4.Låt jäsa under bakduk i 30minuter.
5.Ta upp degen på mjölat bord(durum) och dela den i fyra lika stora bitar.Väg dem för att få exakt.
6.Rulla ut varje bit till längder och skär varje längd i sex bitar.
7.Forma till runda bollar och sen trycker du på varje sida med handflatorna tills du får spetsiga
kanter.Jag rullade dem i durummjöl.
8.Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och låt jäsa ca 30min under bakduk.Under tiden de jäser
sätt på ugnen på 225g.
9.Lägg in plåten i mitten av ugnen,stäng snabbt och kasta in en halv dl vatten under plåten och stäng
ugnsluckan snabbt för att få knaprig yta på brödet.
10.Om du föredrar kan du pensla på vatten och strö på pumpa,solrosfrö eller de du vill ha.
Receptet har jag hittat hos Allt om mat men modifierat receptet så de passar mig.
Kram
Vad fina de blev med den annorlunda formen =)
SvaraRaderaTack snälla.De brukade göra så på bageriet så ville testa hemma.
RaderaVad de ser fina ut, säkert goda!:)
SvaraRaderaTack,ja de var urgoda verkligen.
RaderaVilka goda bullar och vad fina dom är!!
SvaraRaderaTusen tack,blev själv nöjd med dem :D
RaderaDitt bröd ser alltid så gott ut :) Tänkte jag skulle testa detta receptet ikväll!! Ha en fortsatt trevlig dag :)
SvaraRaderahehehe,a du veronica vi verkar ha samma smak när de gäller bröd.Åh va kul,hoppas ni gillar de lika mycket som vi gjorde :D
RaderaMums vad gott och vilka fina! :-) Önskar att jag också hade en bakmaskin! :-)
SvaraRaderaHa en trevlig kväll! Kram Carro
Vilka finfina bröd!
SvaraRaderaDessa ser ju jätte goda ut! Har aldrig hört om Manitoba cream, spännande!
SvaraRaderaManitoba cream har jag hört men inte själv bakat med ännu. Spännande, ser fina ut!
SvaraRaderaSer gott ut! Manitoba ger en bra kick i brödet tycker jag. Snygg form.
SvaraRaderahur länge i ugnen ?
SvaraRaderaoj då de hade ja missat.beroende på ugnen men ca 10min.
Radera