29 sep. 2012
Mums Mums
Dessa var allt för länge sen man åt,jag var väl i tonåren då jag kommer ihåg att syrran gjorde dessa och så klart älskade jag dem.Men de här är första gången jag gör dem.Väldigt lätt då min
assistent orginal skötte jobbet,stackars henne hon fick vispa i 30min så smeten blev riktig tjock och fluffig.Tänk om ja inte skulle haft henne och skulle behöva använda en elvisp och vispa,skulle nog ha fått kramp.
Ingredienser:
4.5dl strösocker
3/4dl florsocker
1äggvita
1.5dl kokhet vatten
9st gelatinblad eller 1.5msk gelatinpulver
2tsk äkta vaniljsocker
Strössel:
3dl kokosflingor
0.5msk oboy
0.5msk rödbrun kakao
Gör så här:
1.Lägg gelatinbladen i kallt vatten tills de mjuknar,ca 10min.
2.Häll alla ingredienser i din assistent/köksmaskin.
3.Häll de kokheta vattnet i en kastrull och lägg i de gelatinbladen och rör om tills allt har löst sig,
häll de i köksmaskinen och sätt igång på låg hastighet först tills allt har blandats väl och höj sedan.
4.Låt de vispa i 30min tills det blir riktigt tjockt och fluffigt.
5.Under tiden kan du förbereda och göra strösslet.Blanda ihop kokos,kakao och oboy och rör om.
6.Ta fram en form på 20x30cm och lägg bakplåtspapper under och strö över med strössel.
7.Sedan när smeten är färdig så häller du smeten i formen och brer ut de jämnt och sen strör över
med strössel på toppen..Ställ in i kylskåpet till dagen efter.
8.Då är det bara ta ut från kylskåpet och skära i lagom stora bitar och doppa snittytorna i strössel.
9.Ha dem i kylskåp för bäst resultat.
Receptet hittade jag på recept.nu
Kram
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Åh vad gott sådana gjorde jag en del när mina barn var små, men jag fick vispa förhand hade ont i armmusklerna efteråt. Nu har jag en assistent som kan göra jobbet:) Ha en skön helg
SvaraRaderaÅh gu vad jobbigt,skulle nog gett upp om ja skulle behöva vispa för hand.Min söta assistent skötte de hårda jobbet.
RaderaJa trodde sonen skulle gilla dem,men tvärstopp blev de,inte ens smaka blev de för han.
Dom här är så goda, gjorde själv såna här för ett tag sen!!
SvaraRaderaa riktigt goda och tar fram barnet i sig själv när man mumsar på dessa
RaderaSå himla gott! När jag var barn kallades de Gräddbullar. I Blekinge. Supergott till kaffet!!!
SvaraRaderaa dem liknar såna i smak så förstår varför.
Raderajättegott och äta så oxå.
Mums, så himla gott!
SvaraRaderajätte gott
RaderaÅh, gjorde sånna när jag va liten, men då turades alltid jag och en kompis om att vispa, sjukt jobbigt annars jue.
SvaraRaderaja de kan ja tänka mig,tur att man har avancerade maskiner som klarar de alldeles själv :D
Raderaläs vår bakblogg www.kakburkarna.blogspot.com! Hade vart jättekul om du kollade in den :)
SvaraRaderaJättefin sida,har tagit mig en titt
RaderaMums säger jag bara!
SvaraRaderaja exakt mumsigt värre :D
RaderaSå gott! och så proffsigt det ser ut. Kanske jag skulle skämma bort min son med såna någon dag. :-)
SvaraRaderaÅh vad härligt och höra,tusen tack.
RaderaJa de tycker ja,får fram barnet i sig då man äter dessa.
nostalgi tripp
supergoda är dem..beroende framkallande oxå tyvärr hehehe
SvaraRadera